Паљевине аутомобила у Требињу одмазде за добар рад полиције

nezavisne.com
Паљевине аутомобила у Требињу одмазде за добар рад полиције

Требиње - Безбједносна ситуација у Требињу је на задовољавајућем нивоу, али је потребно да цјелокупна заједница ради јединствено, како би се ријешили немили догађаји попут јутрошње паљевине аутомобила требињског полицајаца.

Ово је јединствени став који је заузет на данашњој ванредној сједници Форума за безбједност града Требиња која је одржана у Градској управи поводом паљевине аутомобила припадницка Полицијске управе Требиње која се десила јутрос око 3,15 часова.

Предсједник Форума Драгослав Бањак је истакао да су на сједници донесени закључци да сви заједно наставе да раде, посебно полиција и тужилаштво, како би се овај случај ријешио и виновници били приведени, али је потребно убрзати и иницијативу на формирању полицијског одјељења у насељу Горица, како би се растеретила градска полицијска станица, а сам Град Требиње је у свему спреман пружити сву врсту помоћи, ради повећања ефикасности рада и боље безбједности.

“У року од мјесец дана, до Нове године, биће одржана још једна, редовна сједница Форума за безбједност грађана, тако да ћемо, између осталог, размотрити и овај случај и покушати да добијемо информацију да ли се истрага успјешно наставља, а можда будемо и у прилици да сазнамо да ли је истрага успјешно завршена”, додао је Бањак.

Начелник Сектора полиције ПУ Требиње Синиша Лакета је објаснио да су ова три закључка донесена заједнички и да је тако јединствено потребно дјеловати и у будућности.

Он није желио давати више информација о самом јутрошњем догађају, јер је, како каже,  истрага још у току и одређене информације са терена се још провјеравају, а полицијски службеници, под надзором тужилаштва, проводе истражне мјере и радње.

Иако паљевине полицијских аутомобила, којих је у овој години било три, очигледно говоре о томе да је ријеч о одмазди за савјестан рад полицијских службеника, Лакета није желио потврдити да ли је то баш одмазда, али је казао да се очигледно ради о провођењу активности полицијских службеника, а лица којима тај рад не одговара шаљу поруке на овај начин.

“И ми имамо поруке, а о њима ћете бити обавијештени”, казао је Лакета, потврдивши и то да полиција има  одређене оперативне податке који указују на извршиоце тих кривичних дјела.

“Међутим, немамо још довољан број доказа о наведеном, па самим тим нисмо ни процесуриали та лица, али могу поручити свима онима који се одлучују на такве ствари – да ће полицијски службеници Полицијске управе Требиње интензивирати активности на расвјетљавању ових кривичних дјела и да смо спремни одговорити на ове задатке”, казао је Лакета.

С обзиром на сложеност оваквих кривичних дјела, јер сама паљевина уништава све трагове на лицу мјеста, или већи дио њих, Лакета је, додаје, свестан да је отежана и радња доказивања, али полиција неће одустати и неће се зауставити у провођењу својих активности...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана