Palica kojom je pretučen novinar Vladimir Kovačević slučajno otkrivena

N. T.
Palica kojom je pretučen novinar Vladimir Kovačević slučajno otkrivena

Banjaluka - Teleskopsku palicu kojom je pretučen novinar BN televizije Vladimir Kovačević (37) sasvim slučajno uočio je vlasnik firme “Tip Top” Dragan Matić iz Banjaluke koji je dan nakon napada došao po pozivu da očisti mjesto tuče.

On je to  potvrdio  u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju bokseru Marku Čoliću (32), koji je optužen da je zajedno sa Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa, pokušao da ubije Kovačevića.

- Pozvao me nepoznati muškarac i pitao da li radimo čišćenje i znam li za tuču koja se desila u ulici Banović Strahinje. Pitao me da li bih došao da vidim da se očisti mjesto tuče. Popodne sam otišao da to vidim i vidio neku gospođu da već čisti  mjesto i stepenice ispred zgrade - kazao je Matić.

Dodao je da je dok je prilazio zgradi vidio crnu palicu u blizini parkinga koja je bila na vrhu iskrivljena. Matić je, kako se ispostavilo, sreo komšinicu Kovačevića i čistačicu Snježanu Macanović koja je u sudu ispričala da je čistila krv.

- Kada je prilazio zgradi  upitao je  “Šta je ovo” i ugledala sam neku crnu palicu. Pozvala sam Vladimirovog oca Stanoju koji je sišao i pozvao policiju i čula sam da mu govore da palicu niko ne dira. Da nije tako bilo bacila bih je u smeće jer nisam znala šta je to - rekla je Macanovićeva.

Svjedočili su i vlasnik kluba “Balkan” Miroljub Jurić i menadžer u klubu Žarko Kovačević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana