Пад са скеле кобан за раднике из Челинца

Невена Бунић
Пад са скеле кобан за раднике из Челинца

Бањалука - Радници Добривоје Топић (57) и Жељко Костић (52) из Челинца погинули су приликом пада са скеле градилишта у бањалучком насељу Нови Борик.

Трагедија се десила у петак око 11 часова у улици Вељка Млађеновића, а према незваничним информацијама, радници су стајали на дасци и извлачили грађу са посљедњег спрата. У једном тренутку су пали са висине од око 15 метара и погинули на лицу мјеста. Није познато на који начин се даска одвојила и да ли је пукла. Убрзо након несреће сигла је полиција и екипа хитне помоћи, али радници нису давали знакове живота.

На мјесту трагедије у петак смо затекли и неке од чланова породице страдалих који од шока нису могли да проговоре.

Настрадали радници били су запослени у предузећу “Лед пројект”. Након несреће, стигао је и директор ове фирме, али није желио давати изјаве, као ни окупљени грађевински радници.

Незванично сазнајемо да је на изградњи објекта био запослен и син једног од настрадалих радника. Њега је наводно отац спријечио да изводи спорне радове, па је умјесто младића стао на скелу. Извор “Гласа” је испричао да је Добривоје Топић имао кћерку и сина, који је завршио Богословски факултет.

Увиђај је обавила дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Бањалуци Зорица Барош, заједно са полицијом. Присутни су били и инспектор заштите на раду и специјалиста судске медицине Завода за судску медицину РС.

- Прикупили смо све трагове који ће показати прави узрок несреће, а наложена је и обдукција настрадалих која ће бити обављена у Заводу за судску медицину РС - навели су у Окружном тужилаштву Бањалука.

Инспектор заштите на раду би требало да утврди да ли су на градилишту биле испоштоване све безбједносне и друге мјере, те како и под којим условима су радили грађевинци.

Страдање дјечака

Надомак овог градилишта налази се и зграда у којој је прије три мјесеца десетогодишњи дјечак пао са четвртог спрата и погинуо. Малишан је преминуо на Поликлиници у Бањалуци један час након несреће. Када је чула трагичну вијест, његова мајка се објесила у близини ове здравствене установе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана