Otac i sin se tukli sa rođakom zbog ovce

Nevena Bunić
Otac i sin se tukli sa rođakom zbog ovce

Zvornik - Drago Cvjetinović (79) i njegov sin Zdravko (56) potukli su se sa rođakom Dragom Cvjetinovićem (54) u Trnovcima kod Zvornika, a sukob je, navodno, izbio zbog ovce, saznaje “Glas Srpske”.

Rođaci i komšije žestoko su se potukli u ponedjeljak oko 13.30 časova na lokalnom putu, nakon čega su sva trojica završila u bolnici. Prema nezvaničnim informacijama, mlađi Drago je prvi udario strica.

- Udario ga je kocem, ali je u tom trenutku naišao Dragin sin Zdravko, koji je krenuo da odbrani oca. U rukama je držao sjekiru kojom je udario rođaka. Nastao je opšti metež u kojem su se tukli čim su stigli, pa su sva trojica teško povrijeđena - ispričao je izvor blizak istrazi.

Učesnici tuče smješteni su u Opštu bolnicu u Zvorniku. Prema pričama koje kruže po Trnovcima, sukob rođaka počeo je veče prije krvavog obračuna kada je ovca ušla na Zdravkovo imanje.

- Navodno je ovca mlađeg Cvjetinovića ušla na imanje njegovog strica Zdravka. To je naljutilo Zdravka i njegove ukućane, pa su pozvali rođaka i žestoko se posvađali, a potom su se i potukli. Narednog jutra opet su se sreli i potukli, ali ne znam ko je počeo tuču, to znaju samo njih trojica - ispričala je jedna mještanka Trnovaca koja nije željela da joj objavimo ime.

Mještani Trnovaca tvrde da su Cvjetinovići u lošim odnosima već duže vrijeme.

- Drago i Zdravko Cvjetinović su u svađi sa rođakom već dvije godine, jer se spore zbog lokalnog puta. Oni traže proširenje puta, dok im rođak i druge komšije to ne dopuštaju jer bi morali rušiti ograde - kazao je jedan mještanin Trnovaca koji je želio da ostane anoniman.

U Policijskoj upravi Zvornik rekli su, navodeći inicijale, da rade na rasvjetljavanju sukoba i utvrđivanju odgovornosti učesnika tuče.

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina. Nakon kompletiranja predmeta slijedi podnošenje izvještaja za krivična djela teška tjelesna povreda i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - naveli su u Policijskoj upravi Zvornik.

Izjave Cvjetinovića o ovom krvavom obračunu juče nismo uspjeli da dobijemo.

Puška i bajoneti

Iz Policijske uprave Zvornik su saopštili da su prilikom pretresa kuća učesnika tuče pronašli predmete koji su korišćeni u sukobu.

Nezvanično saznajemo da su u kući i pomoćnim objektima koje koristi mlađi Drago Cvjetinović pronađeni automatska puška i nekoliko bajoneta.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana