Отац и син из Бијељине упуцали познаника у кафани

Невена Бунић
Отац и син из Бијељине упуцали познаника у кафани

Бијељина - Бијељина - У Бијељини је ухапшено лице чији су иницијали Б.Ћ. /62/ који се доводи у везу са пуцњавом у угоститељском објекту у граду у сриједу, 9. маја, у којој је рањен Р.П. /44/, саопштено је из Полицијске управе Бијељина.

Након пуцњаве почела је потрага за двојицом познатих нападача, а сва три лица која су учествовала у овом догађају од раније су позната полицији.

Ухапшени Б.Ћ. биће предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Бијељини.

Након хапшења  Бошка Ћука (62) још се трага за његовим сином Златаном (29) из Бијељине, који су хицем из пиштоља ранили познаника Рајка Перића (44) у кафани “Стара прича” у близини жељезничке станице.

Све се десило у сриједу око 20 часова у улици Живојина Мишића, када је двојац након свађе ранио Перића у ногу. Послије пуцњаве, отац и син су побјегли, док је Перић превезен у Дом здравља у Бијељини, а потом и у болницу. Према незваничним информацијама, Перић је задобио двије прострелне ране на бутини и није у животној опасности.

Након пријаве већи број полицајаца је покушао да пронађе нападаче, а на излазима из града биле су патроле. У полицији су рекли, наводећи иницијале, да осумњичене оца и сина терете за покушај убиства.

- Радимо на расвјетљавању и утврђивању свих околности у овом случају. О свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва - саопштили су у Полицијској управи Бијељина.

Мотив сукоба није познат, али, према незваничним информацијама, обрачун има везе са ранијим нерашчишћеним рачунима и пуцњавом у кафићу “Фићо” која се десила 2009. године. Незванично, Златан Ћук и Дражен Благојевић били су главни актери оружаног напада у овом кафићу, чији је власник био рањени Перић. Ћук и Благојевић су тада учествовали у пуцњави у којој су лакше повријеђени Горан Ерак, Јаско Шабић и Един Хамидовић. Нападачи су наводно били гости кафића у којем су почели да лупају флаше и чаше, због чега их је власник кафића истјерао из локала. Претпоставља се да су они због тога касније пуцали. Ћук је из аутоматске пушке испалио више хитаца у кафићу, у којем се налазио већи број гостију. Златан је ухапшен и прије двије године у акцији МУП-а РС због шверца наркотика, а према незваничним информацијама, прије неколико дана пуштен је из затвора.

Пуцао на комшију

Пуцњава се у сриједу десила и у Куљанчићима код Власенице, гдје је ухапшен Менсур Сарачевић (57) због сумње да је из полуатоматске пушке пуцао у ваздух да би преплашио комшију Х. Г.

Незванично, комшије су се посвађале зато што је Х. Г. ишао путем који повезује њихова два имања, а Сарачевић му је рекао да не може туда да пролази. Да би га преплашио, Сарачевић је отишао до куће и испалио хитац из пушке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана