Otac i kćerka jedno drugom polupali auta

Nevena Bunić
Otac i kćerka jedno drugom polupali auta

Cazin - Policija je ispitala H. O. (61) iz Cazina i njegovu kćerku I. K. (37) nakon što su se posvađali, a potom jedno drugom razbili automobile i potukli.

Zbog ovog neobičnog slučaja policija je intervenisala u srijedu, a sukob je izbio nakon što je kćerka došla u posjetu ocu.

- Njih dvoje su se posvađali i naguravali, a i ranije su bili u lošim odnosima. Kćerki je sve dozlogrdilo pa je sjela u automobil i krenula svojoj kući, a otac je vozilom pošao za njom. Sustigao ju je i namjerno udario u zadnji dio automobila. Kćerka je bijesna izašla iz vozila i onda je nastala prava drama, zgrabila je palicu i razbila šoferšajbnu na očevom autu - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je nakon toga došlo do još većeg sukoba najbližih. Opet su krenuli da se svađaju i naguravaju, ali je, na sreću, ubrzo stigla policija i razdvojila razjarenog oca i kćerku. Izvor je ispričao da su i policajci bili u čudu kada su vidjeli o čemu je riječ, jer im je bilo prijavljeno da se dogodila saobraćajna nesreća.

- Na automobilima je pričinjena šteta. Protiv obje osobe podnijećemo izvještaj za oštećenje tuđe stvari - rekli su u policiji.

Jedna Cazinjanka je rekla da nasilni otac već duže vrijeme pravi probleme svojoj kćerki.

- Maltretirao je i svoju ženu, kćerku, njenog muža i djecu. On je problematičan, a duže vrijeme nije u dobrim odnosima sa svojom porodicom - rekla je ta žena.

Drugi stanovnici ovog grada su kazali da je ovaj slučaj sramota za njihov grad.

- Šteta na autima se može nadoknaditi, ali uvrede nikada - rekao je jedan građanin. 

Sličan porodični sukob desio se u februaru u Bihaću, gdje je E. K. (60) nakon svađe pretukao svoju kćerku M. K. (33). Policiju je pozvala pretučena žena, koja je je istražiocima ispričala da se prvo posvađala, a potom i potukla sa ocem. Na kraju je ona izvukla deblji kraj i zadobila je lakše povrede.

Istraga

Portparolka MUP-a Unsko-sanskog kantona Snežana Galić kazala je da je tokom istrage utvrđeno da su uzrok svega narušeni porodični odnosi.

- H. O. je svojim vozilom namjerno udario u vozilo kojim je upravljala njegova kćerka I. K., da bi potom ona oštetila očevo vozilo razbivši vjetrobransko staklo - kazala je Galićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana