Осумњиченог за убиство полицајаца у Сарајеву одао супарник из Лукавице?

avaz.ba
Осумњиченог за убиство полицајаца у Сарајеву одао супарник из Лукавице?

Сарајево - Аутомафијаша из Источног Сарајева, који је ухапшен и притворен због сумње да се може довести у везу с убиством сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, али и тешком крађом, највјероватније је одао један од супарника из Лукавице, који је, такођер, крадљивац аутомобила, незванично сазнаје “Аваз”.

Нема трага

Ова особа, која се сама пријавила да буде свједок Тужилаштва КС, наводно се чује на пресретнутим разговорима с Трифковићем, који су вођени неколико дана прије стравичног злочина на Алипашином Пољу. На овом снимку осумњичени Трифковић се распитује за дијелове Голфа 6, истог типа који су криминалци покушали украсти у Ц-фази.

Овај разговор наводно је резултовао хапшењем Трифковића, који је дан раније прошао полиграфско тестирање. На основу исказа овог свједока, Тужилаштво и полицијске агенције започели су с провјерама осталих аутомафијаша како би посложили све коцкице и расвијетлили овај случај.

Упитно је, међутим, колико је исказ овог свједока валидан, с обзиром на његову криминалну прошлост, али је допринио томе да Трифковић, којем ни кућа није претресена, буде ухапшен и притворен. Чак му није узета ни парафинска рукавица.

Но, без обзира на исказе бројних свједока, њих скоро стотину, истрага Тужилаштва КС тапка у мраку. Директни извршиоци напада још нису познати, нити је пронађено оружје из којег је пуцано, али ни возила која су кориштена за бијег, иако је прошло већ седам дана.

Истражиоци су скидали брисеве с аутомобила и пронађених чахура у потрази за трагом ДНК. Но, ништа нису пронашли. Иако су од десетина потенцијалних осумњичених изузели узорке ДНК и направили њихове профиле, немају никакав биолошки траг с којим би их могли упоредити и пронаћи евентуална поклапања.  

Растављали возила

Доказ за то је молба америчком ФБИ-ју да се укључи у истрагу и помогне бх. полицијским агенцијама. Иако у МУП-у КС даноноћно раде на истрази, настављају с привођењима, мали је број свједока који уопште могу потврдити шта се заиста десило. Међу свједоцима су, како незванично сазнајемо, и поједине особе из Херцеговине које се баве растављањем возила, али оне о извршиоцима убистава не знају ништа.

Зашто се није појавио власник Голфа 6

Занимљиво је да се МУП-у КС још није јавио власник Голфа 6, хрватских регистарских таблица, који су аутомафијаши покушали украсти.

Све то,баца сумњу на цијели случај пише avaz.ba.

Чак 80 инспектора ради на истрази

Како аваз сазнаје укупно 80 особа ради на истрази о убиству полицајаца. Државна агенција за истраге и заштиту и МУП РС дали су по 30 инспектора, а МУП КС 20.

Надлежност за истрагу је у рукама МУП-а КС и Тужилаштва КС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана