Осумњичени за убиство пао у хотелу на Јахорини

Небојша Томашевић
Осумњичени за убиство пао у хотелу на Јахорини

Сарајево - Дамир Мехић (42) звани Биби из Тузле, који је осумњичен за убиство Емира Џинића, ухапшен је на Јахорини у апартману хотела "Вучко" након четири и по године скривања.

Извор близак истрази је казао да су осим Мехића, на подручју Семизовца ухапшене још двије особе, које су обухваћене истрагом у овом случају. Њихов идентитет није откривен.

Мехићу, којег терете још и за покушај убиства, лисице на руке ставили су припадници Полицијске управе Источно Сарајево на основу у међународно потјернице. Из ове Управе, наводећи иницијале, саопштили су да је приликом хапшења претресен апартман који је користио Мехић.

- Пронађени су одређени предмети који се могу повезати са кривичним дјелом за које осумњичен Д. М. Након хапшења он је, као и пронађене ствари, предат у надлежност Федералне управе полиције у Сарајеву - рекли су у ПУ Источно Сарајево.

Портпарол Кантоналног тужилаштва у Тузли које је води истрагу у овом случају Адмир Арнаутовић је казао да је осумњиченом Мехићу већ одређен притвор.

- Он је ухапшен на основу потјернице Кантоналног суда Тузла и МУП-а Тузланског кантона. До хапшења је дошло захваљујући сарадњи МУП-а РС и ФУП-а. Ухапшени Мехић тренутно је на криминалистичкој обради у Сарајеву и очекујемо да ће током дана бити предат Тужилаштву - казао је  Арнаутовић.

Незванично сазнајемо да полиција претпоставља да се Мехић након злочина за који се сумња да је починио 22. јуна 2013. године у центру Тузле неко вријеме крио на Косову. Емир Џинић је убијен у кафићу у центру Тузле у ватреном окршају двије супротстављене криминалне групе окупљене око Мехића  с једне  и Мерседа Хаџића, званог Мирсо Швицарац, с друге стране. Убијени Џинић био је близак пријатељ Швицарца.

У оквиру размјене ватре тада су рањени Амир и Наил Хоџић те  радник заштитарске агенције "Флек" Денис Рахмановић. Швицарац, који се теретио за низ кривичних дјела, тог кобног дана напустио је друштво и поменути кафић мало прије пуцњаве.  Након убиства Џинића полиција је тада ухапсила Амира Лисичића Швабу којег је Тужилаштво Тузланског кантона оптужило за покушај убиства Амира Хоџића.

Предмет против Мехића је још у фази истраге и против њега није подигнута оптужница с обзиром на то да се налазио у бјекству и није био испитан. Његово хапшење јуче на свом "Фејсбук" профилу прокоментарисао син убијеног Емира Џинића, Елдар који је написао "Ухапшен убица мога оца. Има правде".

Истрага о овом обрачуну осим против Дамира Мехића води се и против Самира Мехића и Наила Хоџића, које терете за покушај убиства.

Акција "Шрек"

Федерална управа полиције у наставку акције "Шрек" на подручју Источног Сарајева ухапсила је Радета Гаврића због организованог криминала и крађе возила. Гаврић је познат по кривичним дјелима те као зависник о дрогама, те по узгоју паса за борбу. Терете га да је украо неколико возила у Сарајеву која су потом користили пљачкаши приликом разбојништава. Сумњиче га за скривање и подршку Данилу Цицовићу за којим трага Агенција за истраге и заштиту (СИПА) због организоване крађе возила. Раније су у акцији "Шрек" ухапшени Саша Мартиновић и Енис Мрав због сумње да су били чланови банде која је опљачкала пословнице Тржног центра "Бинго" у Сарајеву и Хаџићима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана