Osuđeni za drogu prijetio tužiocu

N. T.
Osuđeni za drogu prijetio tužiocu

Banjaluka - Ognjen Branković (38) zvani Žorž, koji je nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog šverca narkotika, uhapšen je u petak zbog prijetnji republičkom tužiocu Dragici Glušac.

Incident se desio u Vrhovnom sudu RS nakon ročišta u postupku protiv Brankovića i još pet osoba osuđenih na ukupno 25 godina zatvora zbog trgovine narkoticima. Kako saznajemo od očevidaca, Branković je tužiocu Glušac, između ostalog, rekao: “Kurvo, šta gledaš, marš tamo.”

- Pogrdne riječi tužiocu je uputio nakon što je izašlo sudsko vijeće, a brzo su reagovali sudski policajci pa je smirena situacija - kazao je očevidac.

Brankovića su uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. Iz MUP-a je, navodeći njegove inicijale, saopšteno da ga terete za krivično djelo napad na sudiju ili javnog tužioca.

- B. O. teretimo da je 22. maja u prostorijama Vrhovnog suda RS, poslije ročišta na kojem je bio prisutan zbog krivičnog djela proizvodnja i promet droge, izrekao prijetnje postupajućem tužiocu. Prijetnje su u vezi sa obavljanjem tužilačke funkcije u pomenutom predmetu. Osumnjičeni je predat u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva, gdje će biti saslušan i odlučeno o eventualnom zahtjevu za jednomjesečnim pritvaranjem - saopšteno je iz MUP-a RS.

Brankovića je na pet godina zatvora osudio banjalučki Okružni sud u januaru ove godine jer je bio dio organizovane grupe koja je od juna 2015. do marta 2017. godine prodavala kokain na području Banjaluke. Prema presudi, njegova uloga je bilo nabavljanje droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana