Оштетио ватрогасно друштво у Котор Вароши за 10.600 КМ

Срна
Оштетио ватрогасно друштво у Котор Вароши за 10.600 КМ

Котор Варош - Полиција је Окружном јавном тужилаштву Бањалука данас поднијела извјештај против мушкарца из Котор Вароша чији су иницијали Н.С. /55/ који је осумњичен да је злоупотребом службеног положаја или овлаштења оштетио Ватрогасно друштво из тог мјеста за 10.600 КМ.

Н.С. се сумњичи да је заједно са лицем чији су иницијали Н.П. /37/ из Котор Вароша извршио и кривично дјело подношење лажне пореске пријаве, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.


Осумњичени Н.С. је, обављајући послове вршиоца дужности старјешине Ватрогасног друштва Котор Варош чији је оснивач јединица локалне самоуправе, од 1. јануара до 31. децембра 2015. године прекорачио границе свог овлашћења и запримио новчана средства по основу уговора о закупу пословних просторија и затим их дијелио на име топлог оброка за себе и своје раднике.

Он је на овај начин починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења, јер је топли оброк већ био исплаћен причинио материјалну штету друштву у износу око 10.600 КМ.

Н.С. се сумњичи да је заједно са Н.П. од 1. јануара 2015. године до 30. новембра 2017. године Министарству финансија и Пореској управи Републике Српске доставио мјесечне пријаве са нетачним подацима за запослене, наводе из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана