Основац из Брчког пред школским другарима искочио кроз прозор

Агенције
Основац из Брчког пред школским другарима искочио кроз прозор

БРЧКО - Ученик седмог разреда Друге основне школе у Брчком искочио је кроз прозор наочиглед школских другара.

Приликом пада, неименовани ученик је сломио руку, а како пише портал “infobrcko.com“, озбиљнијих повреда од тога нема.

Портал додаје да се ученик на ово одлучио највјероватније због породичних проблема и притисака.

Шеф Одјељења за образовање Сенад Османовић поменутом порталу је рекао да се овај догађај десио пред сами почетак наставе и да је у том тренутку у учионици било присутно још дјеце.

“Ученик је, највјероватније због породичних проблема скочио кроз прозор и на сву срећу пао је на земљу што је ублажило пад и спријечило оно најгоре. Ученик је одличан ђак и никада није правио проблеме. Нажалост, психичко стање изазива хаос у главама малишана. Апелујем на родитеље да поведу рачуна и прате с ким се њихова дјеца друже, какве и како користе друштвене мреже и сл. На дјецу која су видјела скок кроз прозор засигурно је негативно дјеловало на њих и њима ће се приступити како би се отклонио или ублажио настали стрес”, рекао је Османовић.

Он је додао да поред институција и родитељи морају да воде бригу како одгајају своју дјецу, те да не би требало да од дјеце траже нешто више “како би у друштву били неко и нешто”.

“Нека ускладе захтјеве спрам могућности која њихова дјеца имају. Захтјевати нешто више од тога код дјеце зна изазивати психолошке стресове. Такође, ми ћемо са псхиолозима одржати састанак како би се обавила комуникација и са родитељима, а све у циљу спречавања оваквих и слични догађаја”, рекао је Османовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана