Оптуживани помагач у убиству кик-боксера осумњичен за изнуду

Н. Т.
Оптуживани помагач у убиству кик-боксера осумњичен за изнуду

Требиње - Радован Андрић (21) из Требиња, коме се судило због сумње да је помогао суграђанима Миљану Ратковићу и Даки Пикули да убију требињског кик-боксера Марка Ђерића (25), недавно је привођен због покушаја изнуде, сазнаје “Глас Српске”.

Андрић је ово дјело починио док чека одлуку Врховног суда РС по жалби на пресуду Окружног суда у Бањалуци којом је ослобођен оптужби за помагање у убиству Ђерића. Према незваничним информацијама, Андрић је новац покушао да изнуди од О. М. на име наводног дуга одраније.

Из Полицијске управе Требиње, наводећи иницијале, потврдили су да је Андрић привођен на основу пријаве О. М., који га је оптужио за изнуду.

- Полиција је обавила истрагу и претресла кућу Р. А. и том приликом пронађена је одређена количина оружја. Осумњичени и О. М. су се сукобили због наводног дуга који је почињен сјечом шуме. Р. А. тврди да је та шума власништво његовог оца - рекли су у полицији.

Сазнајемо да је Андрић пуштен да се брани са слободе, а против њега ће бити поднесен извјештај Окружном тужилаштву Требиње, које ће га теретити за покушај изнуде.

Андрић је у бањалучком Окружном суду два пута ослобађан оптужби да је помогао Ратковићу и Пикули да убију Ђерића. Такође, ослобођен је и оптужби за недозвољено држање оружја. Марко Ђерић убијен је 24. маја 2015. године у сачекуши, испред своје зграде у Требињу. За његово убиство правоснажно су осуђени његови суграђани Миљан Ратковић и Дако Пикула на 20, односно 15 година затвора. Андрића оптужница терети да је у овом случају сакрио пушку којом је почињен злочин, а која није нађена.

Врховни суд РС је у јулу прошле године укинуо ослобађајућу пресуду Андрићу и случај вратио на ново суђење. У поновљеном поступку он је опет ослобођен у септембру лани. На посљедњу пресуду уложене су жалбе о којима Врховни суд РС још није донио одлуку. У овој правосудној установи потврдили су да је предмет против Андрића још у раду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана