Optuženi svjedoče o krvavoj tuči

N. T.
Optuženi svjedoče o krvavoj tuči

Banjaluka - Optuženi Goran Bilčar (27) i Marko Mihajlović (27) iz Banjaluke svjedočiće o krvavoj tuči u kojoj je ubijen Bojan Milovanović (29) iz Kozarske Dubice, rečeno je juče u banjalučkom Okružnom sudu.

Svoju verziju priče na narednom ročištu iznijeće i optuženi Milovanovićevi drugari Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21) iz Kozarske Dubice.

Optužnica tereti Bilčara za ubistvo Milovanovića kojeg je usmrtio tako što ga je tokom tuče ubo šrafcigerom u glavu u banjalučkoj ulici Nikole Pašića kod parka poznatog kao Kupusište. Mihajlovića, Borovčanina i Đenadiju terete za učešće u pomenutoj tuči.

Analitičar Ministarstva unutrašnjih poslova Miroslav Kostrešević u sudu je potvrdio da su se kobne večeri pomenuti mladići sreli u pekari “Marčelo” u ulici Nikole Pašića.

Kostrešević je po nalogu banjalučkog Okružnog tužilaštva analizirao snimke video-nadzora s pekare i više objekata iz ulice gdje se desio zločin. Pojasnio je da je analizom utvrdio dolazak i odlazak “fijata brave”, u kojem su bili mladići iz Kozarske Dubice i BMNj-a koji je vozio Bilčar. Poslije saslušanja ovog svjedoka tužilac Saša Labotić sudu je priložio nekoliko materijalnih dokaza, odnosno dokumenata iz istrage, i izjavio da je time završen dokazni postupak tužilaštva.

Bilčarev advokat Branko Ristić predložio je nekoliko dokaza odbrane, ali je vijeće prihvatilo samo saslušanje optuženog i njegovo medicinsko vještačenje. Prema optužnici, do sukoba između Bilčara i Mihajlovića s jedne i Milovanovića, Đenadije i Borovčanina s druge strane, došlo je 18. oktobra prošle godine. Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću, ali ga je promašio. Zatim je iz prtljažnika uzeo šrafciger i ubo Milovanovića u predjelu grudi, a potom mu je zabio šrafciger u sljepoočnicu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana