Optužene Sarajlije Smajić i Kadrić zbog brutalnog ubistva sugrađanina

Optužene Sarajlije Smajić i Kadrić zbog brutalnog ubistva sugrađanina  27.02.2018 21:53 | nezavisne.com

Sarajevo - Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Sarajlija Arnesa Smajića (30) i Amara Kadrića (23), koja ih tereti da su na smrt pretukli sugrađanina Muhameda Ahmića (53).

Dogodilo se to u Sarajevu 22. jula prošle godine, oko 2.10, u kafanskoj bašti, gdje je u to vrijeme bio veći broj gostiju, a Ahmić je preminuo nekoliko sedmica kasnije.

Sudeći po optužnici, sve se izdešavalo nakon što je razbijena flaša za stolom za kojim je sjedjelo Ahmićevo društvo.

Ahmićevom stolu, navodi se, prišao je Amar Kadrić, koji je potom udario nogom u glavu Ahmićevog rođaka, koji je zatim pao na pod i onesvijestio se.

Ahimić je tada, kako piše u optužnici, stao u odbranu rođaka i pitao je Kadrića zbog čega ga je udario.

U tom trenutku je, kako piše, Smajić, koji je imao 1,46 promila alkohola u krvi, udario je Ahmića u glavu, a potom se Kadrić zaletio u Ahmića i takođe ga udario u glavu. Nakon drugog udarca Ahmić je pao na pod i ostao ležati ne pomjerajući se.

Tada ga je, sudeći po optužnici, Smajić ponovo počeo udarati šakom u glavu, a pridružio mu se i Kadrić.

Dvojac optužen za nasilništvo je potom izašao iz objekta i odvezli su se autom, da bi se vratili nakon nekoliko minuta.

"Arnes Smajić je prišao Ahmiću, koji je i dalje ležao na podu bez svijesti, te ga ponovo udarao pesnicama u glavu", piše u optužnici, koja je u posjedu "Nezavisnih".

Ahmić je pao u komu iz koje se više nije probudio. Preminuo je 18. avgusta zbog komplikacija nastalih usljed povreda.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica