Оптужена Бањалучанка: Пси изгризли комшије, један умро

nezavisne.com
Оптужена Бањалучанка: Пси изгризли комшије, један умро

Бањалука – Против Бањалучанке Слободанке Бојанић потврђена је оптужница која је терети да је држала два опасна пса који су напали њене комшије, од којих је један и умро.

"Р.М. је усљед великог физичког напрезања током борбе са животињама и усљед екстремног психофизичког стресног догађаја дошло до наглог затајивања рада хронично обољелог срца, усљед чега је наступила смрт", наводи се у оптужници коју је потврдио Основни суд у Бањалуци након што ју је подигло Окружно јавно тужилаштво.

Оптужница терети Бојанићеву да је 5. августа прошле године у дворишту породичне куће у Улици Жарка Згоњанина мимо законских оквира држала у боксу два опасна пса расе Средњеазијски овчар – "Азијат" старости око четири године, који нису били вакцинисани против бјеснила. Даље се наводи да није обезбједила услове и мјере потребне за безбједно држање опасних паса, свјесна да њиховим држањем супротно постојећим одредбама пси могу да нападну људе и друге псе.

"Она је отворила врата бокса у ком су се налазили пси и пустила их да изађу, без надзора и заштитне корпе на њушци. Пси су прескочили дворишну ограду, висине око 1,2 метра, а која је била прениска за безбједно држање ове пасмине, након чега су изашли на улицу поред куће гдје су без повода напали М.З, која је настањена у близини куће власника паса", стоји у оптужници.

Пси су је, како се додаје, пришли са предње стране, гдје ју је један пас угризао за лијеву лопатицу, а други је почео да гризе за исто мјесто, нанијевши јој том приликом лаке тјелесне повреде.  Пошто је звала у помоћ, како се наводи у оптужници, долази њен муж М.М. да је одбрани.

"Пси су напали њега. Један га је угризао за десну шаку и подлактицу, а потом и за надлактицу лијеве руке, гдје му је животиња искидала мишић и тако му нанијели тешку и лаку тјелесну повреду, Након тога пси су се упутили према кући комшија С.Б, гдје су на улици напали Р.М. и њеног сина С.М. Почели су да гризу Р.М. за лијеву наткољенице и лијевог кука, нанијевши јој лаке тјелесне повреде, а њеног сина су почели да гризу за лијеву наткољеници и задњу ложу те ноге, нанијевши му лаке тјелесне повреде", наводи се у оптужници и додаје да су усљед шока почели да зову помоћ.

"Када је из куће изашао њен муж Р.М. са намјером да одбрани супругу и сина од напада паса, оба су га пса напала и гризла у предјелу врата, лијевог рамена, десне подлактице, грудног коша и десног стопала, те на тај начин начинили вишеструке тјелесне повреде", додаје се у оптужници и закључује да је Р.М. усљед великог физичког напрезања током борбе са животињама и усљед екстремног психофизичког стресног догађаја дошло до наглог затајивања рада хронично обољелог срца, усљед чега је код њега наступила смрт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана