Опљачкао пумпу у Теслићу маскиран у Дарта Вејдера

Н. Б.
Опљачкао пумпу у Теслићу маскиран у Дарта Вејдера

Теслић - Славен Лазаревић (30) из Теслића ухапшен је због сумње да је маскиран у Дарта Вејдера опљачкао бензинску станицу “Нестро петрол” у улици Светог Саве у Теслићу, гдје је украо око 10.200 КМ.

Пљачка се десила 9. јануара увече, када је маскирани Теслићанин, пријетећи пиштољем, од радника отео коверту са пазаром, а потом побјегао. Након испитивања у полицији осумњичени је предат у надлежност Окружног тужилаштва у Добоју. Окружни суд у овом граду одредио му је једномјесечни притвор. 

- Лазаревић је носио црну униформу са панциром, црне војничке чизме и рукавице. На глави је имао црну кацигу са поткапом и тамним скијашким наочарама. Изгледао је као Дарт Вејдер, негативац из серије “Ратови звијезда”. У вријеме пљачке, повремено је морао да помјера скијашке наочаре с очију, ваљда да би нешто видио - појаснио је раније извор из истраге.

Полиција је претресла и кућу коју користи Лазаревић, гдје је пронашла трагове који могу послужити као доказ у кривичном поступку. Истражиоци нису пронашли одијело Дарта Вајдера, нити украдени новац. Лазаревић одраније није познат по кривичним дјелима.

Дејан К. (18) и тинејџер (17) из Добоја ухапшени су због сумње да су опљачкали бензинску станицу “Душанић” у Модричи. Разбојништво се десило у петак, када су маскирани лопови пријетећи пиштољем од радника отели 310 марака, а потом побјегли. Ухапшени су само два часа након пљачке. Украдени новац је пронађен  и враћен власнику бензинске пумпе.

- О случају је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Добоју, као и тужилац за малољетнике - навели су у ПУ Добој.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана