Okrenula glavu kada je muž bacio bebu

N. T.
Okrenula glavu kada je muž bacio bebu

Mostar - Mladenka Šimić (29) iz Dragičine kod Gruda osuđena je u Kantonalnom sudu u Mostaru na 14 godina zatvora zbog ubistva svoje tek rođene muške bebe.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je ona zaključila sa Tužilaštvom Hercegovačko-neretvanskog kantona. Zbog ovog zločina njen suprug Mile (56) početkom marta osuđen je na 15 godina zatvora, takođe na osnovu priznanja krivice. Tako su supružnici ukupno dobili 29 godina robije zbog počinjenog zločina.

Prema presudi bračni par Šimić je svoje novorođenče usmrtio 6. septembra prošle godine, kada su ga bacili u provaliju. Toga dana Mile je došao u mostarsko porodilište po suprugu Mladenku i bebu. Sa njim je bilo njihovo još dvoje maloljetne djece.

U presudi je navedeno da su oni na putu prema Čitluku zaustavili automobil u mjestu Kobilovača. Mladenka je tada iz auta izvela djecu da ne bi vidjela šta će njihov otac učiniti i s njima se udaljila nekoliko od vozila. Šimić je sa zadnjeg sjedišta uzeo korpu s novorođenčetom i bacio je u provaliju. Dijete je glavom udarilo o stijene i preminulo na licu mjesta.

Supružnici su nakon toga krenuli kući u Grude. Šokantan slučaj otkriven je 12. septembra, nakon čega je prvo uhapšen Mile Šimić, koji je policiji ispričao kako je i gdje bacio novorođenče.

Šimići su roditelji troje maloljetne djece, koja su smještena u “Majčino selo” u Međugorju. Optužnica protiv ovog bračnog para podignuta je u decembru lani, a suđenje je počelo u januaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana