Окренула главу када је муж бацио бебу

Н. Т.
Окренула главу када је муж бацио бебу

Мостар - Младенка Шимић (29) из Драгичине код Груда осуђена је у Кантоналном суду у Мостару на 14 година затвора због убиства своје тек рођене мушке бебе.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је она закључила са Тужилаштвом Херцеговачко-неретванског кантона. Због овог злочина њен супруг Миле (56) почетком марта осуђен је на 15 година затвора, такође на основу признања кривице. Тако су супружници укупно добили 29 година робије због почињеног злочина.

Према пресуди брачни пар Шимић је своје новорођенче усмртио 6. септембра прошле године, када су га бацили у провалију. Тога дана Миле је дошао у мостарско породилиште по супругу Младенку и бебу. Са њим је било њихово још двоје малољетне дјеце.

У пресуди је наведено да су они на путу према Читлуку зауставили аутомобил у мјесту Кобиловача. Младенка је тада из аута извела дјецу да не би видјела шта ће њихов отац учинити и с њима се удаљила неколико од возила. Шимић је са задњег сједишта узео корпу с новорођенчетом и бацио је у провалију. Дијете је главом ударило о стијене и преминуло на лицу мјеста.

Супружници су након тога кренули кући у Груде. Шокантан случај откривен је 12. септембра, након чега је прво ухапшен Миле Шимић, који је полицији испричао како је и гдје бацио новорођенче.

Шимићи су родитељи троје малољетне дјеце, која су смјештена у “Мајчино село” у Међугорју. Оптужница против овог брачног пара подигнута је у децембру лани, а суђење је почело у јануару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана