Ојадили предузеће за 780.000 КМ

Н. Б.
Ојадили предузеће за 780.000 КМ

Бањалука - Синиша Топић (44), Наташа Максимовић (44) из Бањалуке те Приједорчани Жељко Романић (57) и Данијела Матијаш (49) осумњичени су да су злоупотребама у фирми “Иберика некретнине” оштетили ово предузеће за 780.000 КМ, сазнаје “Глас Српске”.

Њих терете да су у различитим периодима од 2012. до 2015. године злоупотријебили своје положаје одговорних лица и пуномоћника у поменутој фирми. Терете их да нису евидентирали продаје станова, пословних простора и гаража у пословним књигама и да су новац од продаје присвајали.

У полицији су рекли, наводећи иницијале, да Топића и Максимовићеву терете да су ојадили предузеће за 700.000 КМ.

- Они су осумњичени да су продали више станова и простора, а новац су узимали на руке или им је уплаћиван на личне банковне рачуне, умјесто на рачун предузећа. Продају нису евидентирали у књигама фирме и на тај начин су избјегли плаћање 70.000 КМ ПДВ-а. Тако су оштетили и буџет РС - навели су у Полицијској управи Бањалука.

Матијашеву и Романића сумњиче да су продали станове за 80.000 КМ у згради у Бањалуци, а да новац нису пребацили на рачун предузећа нити га приказали у пословним књигама. Терете их да су за исту суму оштетили “Иберика некретнине”, а нису платили ни 8.000 КМ пореза. Романић, који је власник хотела “Пети неплан” у Приједору, негира да је злоупотријебио положај и да је украо било какав новац.

- Спорна су била два стана у Лазареву. Ми смо свој дио посла одрадили и уредно евидентирали продају у пословним књигама предузећа, међутим, дошло је до проблема приликом изградње прилаза згради, јер власник земљишта није хтио да попусти. Он не да земљу и због тога је тужио град. Проблем је техничке природе. Ништа није до нас, а све су свалили на нас - казао је Романић и додао да тренутно нема никакве везе са “Иберика некретнинама”.

Нисмо успјели да контактирамо са Топићем, Максимовићевом и Матијашевом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана