Објављена имена ухапшених у акцијама “Фокус” и “Требевић”

Срна
Објављена имена ухапшених у акцијама “Фокус” и “Требевић”

Бањалука - У акцијама кодног назива “Требевић” и “Фокус” на подручју које покрива Полицијска управа Зворник ухапшени су Миленко Самарџић, Велибор Вуковић и Жељко Ђуричић, сазнаје Срна.

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево ухапшени су Владимир Мачар, Дејан Марковић, Велемир Поњарац и Срђан Пржуљ.

Према сазнањима Срне, међу ухапшеним су и Младен Зиројевић, Велибор Маврак, Александар Телебак, Драган Слијепчевић, Богдан Мучибабић, Ведран Кандић, Томо Антељ, Дејан Миљанић, Благоје Шукић и Катарина Денда.

У акцијама “Фокус” и “Требевић”, које су провели полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, ухапшено је 19 лица, а за сада непознат је идентитет два ухапшена лица чији су иницијали И.Х. и Б.Џ, оба иза Сарајева.

Из МУП-а Српске раније је саопштено да је у току криминалистичка обрада над лицима лишеним слободе, те да ће након тога у законском року бити спроведени у надлежност окружних јавних тужилаштава Требиње и Источно Сарајево.

У акцијама “Фокус” и “Требевић” заплијењено је око пола килограма опојне дроге хероин, одређена количина марихуане и кокаина, око 30.000 паклица цигарета без акцизне маркице, прецизна вага за вагање, као и одређена количина муниције.

Претреси су извршени на 21 локацији на подручју града Зворник, те општина Власеница, Милићи, Соколац, Пале и Гацко.

Акције су биле усмјерене на откривање организованих криминалних група које су на подручју Источног Сарајева, Зворника, Пала и Гацка вршиле промет разних врста опојних дрога, као и промет акцизном робом без маркица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана