Nožem ubo mladića u grudi

Nevena Bunić
Nožem ubo mladića u grudi

Laktaši - Okružno tužilaštvo Banjaluka predložilo je jednomjesečni pritvor za Dragana Kovjenića (20) iz Laktaša zbog sumnje da je nožem izbo Slobodana Škrbića (21) u kafiću „Maks“ u Trnu kod Laktaša.

Do krvoprolića je došlo u petak uveče, a prema nezvaničnim informacijama, Škrbić je u društvu sa još jednim mladićem prvi prišao Kovjeniću. Nakon kraće svađe, došlo je do tuče u kojoj je Škrbić izvukao deblji kraj. Poslije zbadanja, ubrzo je alarmirana policija i hitna pomoć. Povrijeđeni je prevezen u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske u Banjaluci, dok je Kovjenić priveden.

Nakon ispitivanja, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, Kovjenić je predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka i na teret mu se stavlja ubistvo u pokušaju.

- Pritvor je predložen zbog sumnje da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke i zbog uznemirenja javnosti. O prijedlogu pritvora odlučivaće Okružni sud u Banjaluci - rekla je portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković-Vidović.

Kafić „Maks“, u kojem se desio pokušaj ubistva, nalazi se u sklopu kladionice, a kako pričaju mještani Trna, mladići su bili redovni gosti tog kafića.

Tačan razlog zašto je došlo do krvoprolića još nije poznat. Prema pričama očevidaca, sve se desilo veoma brzo.

- Veče kao i svako drugo, ništa se posebno nije događalo. Grupice su sjedile, pričale, pile, a drugi su pratili rezultate sportskih utakmica. Odjednom je počela galama, tuča i, eto, na kraju tragedija, jedan u bolnici, a drugi u zatvoru - rekao je jedan od mještana koji se tu zadesio.

Mještani dodaju da, koliko znaju, mladići do sada nisu bili problematični.

  • Nisam nešto čuo da su se tukli, bavili nekim mutnim poslovima ili imali posla sa policijom. Vjerujem da su popili malo, pa napravili glupost - kazao je stanovnik Trna. 

Stanje povrijeđenog

U Univerzitetskom kliničkom centru RS su rekli da izbodeni mladić ima povrede u predjelu grudnog koša.

- Pacijent S. Š. je primljen u Službu za torakalnu hirurgiju sa ubodnim ranama u predjelu grudnog koša. Pacijent je operisan i njegovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno -  rekao je dežurni ljekar Službe za torakalnu hirurgiju doktor Bojan Guliša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana