Nožem u centru Banjaluke ubo kolegu na stajalištu

Nevena Bunić
Nožem u centru Banjaluke ubo kolegu na stajalištu

Banjaluka - Taksista iz udruženja “Bel taksi” Željko Dragomirović (55) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je nožem izbo i lakše povrijedio kolegu i sugrađanina Marinka P. (61) u Kninskoj ulici u Banjaluci, saznaje “Glas Srpske”.

Sve se desilo u nedjelju oko podneva na taksi stajalištu u samom centru grada. Kolege su se posvađale, a Dragomirović je u jednom trenutku izvadio nož i po ruci posjekao Marinka. Ubrzo su stigle ekipe policije i hitne pomoći, a Dragomirović je uhapšen.

- Ž. D. sumnjičimo za nanošenje tjelesnih povreda. Radimo na rasvjetljavanju slučaja i utvrđivanju svih činjenica. O svemu je obaviješteno i Okružno tužilaštvo Banjaluka, kojem ćemo nakon kompletiranja predmeta podnijeti izvještaj - naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Nezvanično, Dragomirović je nakon pritvora od 24 časa pušten da se brani sa slobode. Povrijeđeni Marinko P. je nakon ukazivanja prve pomoći pušten na kućno liječenje, a zadobio je, kako saznajemo, posjekotine.

Razlog zbog kojeg je taksista nasrnuo na kolegu nije poznat, ali kako saznajemo, Dragomirović i Marinko P. odranije imaju nesuglasica, a sukob između njih je kulminirao u nedjelju.

- Ne znamo što se između njih desilo, samo znam da je Marinko dobar i pošten kolega i da nikada nije pravio probleme. Obojica rade u “Bel taksiju”, ali Dragomirović radi samostalno, odnosno nije u udruženju. Strašno je to što se desilo, a ako je tačno da je Dragomirović napao kolegu, postavlja se pitanje kako takvi nasilnici dobiju dozvolu za rad - rekao je jedan taksista, kojeg smo zatekli u Kninskoj ulici.

Iz Udruženja “Bel taksi” juče nismo uspjeli da dobijemo komentar na sukob prevoznika.

- O svemu znam koliko i vi, ne želim ništa da komentarišem - rekao je Gostimir Umjenović iz “Bel taksija” .

U Banjaluci se u maju 2013. godine desio sličan slučaj. Tada je uhapšen taksista Milenko Kević nakon što je nožem u stomak ubo i teško povrijedio Miloša Šegona iz Beograda poslije kraće svađe ispred hostela “Prag” u naselju Paprikovac. Nezvanično, taksista je nasrnuo na Šegona, jer su se sukobili zbog plaćanja vožnje. Njih dvojica su se prvo posvađali, a potom i potukli. Kević je u jednom momentu uzeo nož kojim je povrijedio Beograđanina.

Poznat policiji

Dragomirović je odranije poznat policiji. On je 2006. godine uhapšen u Gradišci po centralnoj potjernici koju je za njim raspisao Sud BiH. Potjernica za Dragomirovićem tada je raspisana na zahtjev Italije zbog sumnje da je umiješan u šverc i prodaju droge na području Trsta 1999. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana