Ножем у центру Бањалуке убо колегу на стајалишту

Невена Бунић
Ножем у центру Бањалуке убо колегу на стајалишту

Бањалука - Таксиста из удружења “Бел такси” Жељко Драгомировић (55) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је ножем избо и лакше повриједио колегу и суграђанина Маринка П. (61) у Книнској улици у Бањалуци, сазнаје “Глас Српске”.

Све се десило у недјељу око поднева на такси стајалишту у самом центру града. Колеге су се посвађале, а Драгомировић је у једном тренутку извадио нож и по руци посјекао Маринка. Убрзо су стигле екипе полиције и хитне помоћи, а Драгомировић је ухапшен.

- Ж. Д. сумњичимо за наношење тјелесних повреда. Радимо на расвјетљавању случаја и утврђивању свих чињеница. О свему је обавијештено и Окружно тужилаштво Бањалука, којем ћемо након комплетирања предмета поднијети извјештај - навели су у Полицијској управи Бањалука.

Незванично, Драгомировић је након притвора од 24 часа пуштен да се брани са слободе. Повријеђени Маринко П. је након указивања прве помоћи пуштен на кућно лијечење, а задобио је, како сазнајемо, посјекотине.

Разлог због којег је таксиста насрнуо на колегу није познат, али како сазнајемо, Драгомировић и Маринко П. одраније имају несугласица, а сукоб између њих је кулминирао у недјељу.

- Не знамо што се између њих десило, само знам да је Маринко добар и поштен колега и да никада није правио проблеме. Обојица раде у “Бел таксију”, али Драгомировић ради самостално, односно није у удружењу. Страшно је то што се десило, а ако је тачно да је Драгомировић напао колегу, поставља се питање како такви насилници добију дозволу за рад - рекао је један таксиста, којег смо затекли у Книнској улици.

Из Удружења “Бел такси” јуче нисмо успјели да добијемо коментар на сукоб превозника.

- О свему знам колико и ви, не желим ништа да коментаришем - рекао је Гостимир Умјеновић из “Бел таксија” .

У Бањалуци се у мају 2013. године десио сличан случај. Тада је ухапшен таксиста Миленко Кевић након што је ножем у стомак убо и тешко повриједио Милоша Шегона из Београда послије краће свађе испред хостела “Праг” у насељу Паприковац. Незванично, таксиста је насрнуо на Шегона, јер су се сукобили због плаћања вожње. Њих двојица су се прво посвађали, а потом и потукли. Кевић је у једном моменту узео нож којим је повриједио Београђанина.

Познат полицији

Драгомировић је одраније познат полицији. Он је 2006. године ухапшен у Градишци по централној потјерници коју је за њим расписао Суд БиХ. Потјерница за Драгомировићем тада је расписана на захтјев Италије због сумње да је умијешан у шверц и продају дроге на подручју Трста 1999. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана