Ново суђење Љуби и Бекрији Сеферовићу за смрт Џенана Мемића

Агенције
Ново суђење Љуби и Бекрији Сеферовићу за смрт Џенана Мемића

Сарајево - Врховни суд Федерације БиХ укинуо је првостепену пресуду Кантоналног суда Сарајево (КСС) од 16. јула 2018. године, којом су Љубо Сеферовић и Бекрија Сеферовић ослобођени кривице за изазивање саобраћајне несреће у којој је, према оптужници, тешко повријеђен, а потом преминуо Џенан Мемић (21).

Наиме, Врховни суд ФБиХ донио је рјешење у кривичном предмету против оптужених - Љубе Сеферовића и Бекрије Сеферовића, којим је дјелимично уважена жалба тужилаца Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, те укинута пресуда Кантоналног суда Сарајево (КСС) од 16. јула 2018. године и предмет враћен првостепеном суду на поновно суђење.

Првостепена пресуда Кантоналног суда у Сарајеву укинута је због битних повреда одредаба кривичног поступка, потврђено је Фени у Врховном суду ФБиХ.

Врховни суд ФБиХ је наложио првостепеном суду да у поновном суђењу нареди обављање новог саобраћајног вјештачења над изведеном доказима, а које вјештачење ће бити повјерено тиму вјештака из те области или факултету за саобраћај, те изведе и друге доказе за које нађе да је потребно, па ће након тако проведеног поступка и на основу тако изведених доказа донијети на закону засновану пресуду.

Двадесетједногодишњи Џенан Мемић преминуо је 15. фебруара 2016. године након тешких повреда које је задобио седам дана раније (8. фебруара) док је с дјевојком шетао Великом алејом на Илиџи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана