Нишанио дивљач, а ранио оца и кћерку

Небојша Томашевић
Нишанио дивљач, а ранио оца и кћерку

Козарска Дубица - Ловац Младен Л. (21) из Козарске Дубице ухапшен је због сумње да је хицима из ловачке пушке током лова ранио Ђ. О. (42) и његову малољетну кћерку Е. О. (9) који су шетали шумом у мјесту Млинарице код Козарске Дубице, сазнаје "Глас Српске".

Све се десило у понедјељак у поподневним часовима у близини мјеста на којем су чланови Ловачког удружења "Јелен" ловили дивље свиње, патке и лисице. Младен је члан овог удружења. Према информацијама из полиције, Ђ. О. је након рањавања збринут у Општој болници Градишка, а дјевојчица је превезена у Универзитетски клинички центар Републике Српске, гдје задржана.

Извор близак истрази је казао да је ловац Младен Л. пуцао јер је мислио да гађа неку дивљу животињу.

- Он је наводно чуо шуштање у шуми и опалио је из пушке мислећи да је дивља свиња или лисица. Нажалост, на другој страни нишана су били шетачи, отац и кћерка, које је ранио. Ловац је након рањавања отишао са мјеста лова, али га је убрзо полиција пронашла. Још се не зна да ли је побјегао или није ни знао шта је направио - казао је извор "Гласа Српске".

Предсједник ЛУ "Јелен" из Козарске Дубице Слободан Боројевић казао је да ће након што добију информације од полиције покренути дисциплински поступак против ловца да се утврди зашто се догодио овај инцидент.

- За сада знамо да се све десило за вријеме ловног дана и ловци су ишли у лов на лисице, дивље свиње и патке. Иако наш ловац Младен није до сада имао проблема и није кажњаван, сматрамо да су неопрезност и непажња криви за све. Ово је, нажалост, доказ да недостаје обука ловаца и да појединци понекад не гледају у шта пуцају - казао је Боројевић.

У Полицијској управи Приједор су, наводећи иницијале осумњиченог, казали да Младена Л. терете за изазивање опште опасности.

- Полицији је прво 25. децембра пријављено да су у Млинарицама код Козарске Дубице рањени Ђ. О. и малољетно лице. Покренута је истрага, током које је утврђено да је поменуте ранио ловац М. Л. током ловног дана. Он је убрзо пронађен и испитан на ове околности - казали су у ПУ Приједор и додали да не могу откривати више детаља јер истрага траје.

Животи нису угрожени

Сазнајемо да је Ђ. О. рањен у стомак, а његова кћерка Е. О. у леђа, али, на срећу, они нису животно угрожени.

У Општој болници Градишка, гдје смјештен Ђ. О, кажу да је он оперисан и да је његово тренутно стање стабилно, али је задржан на интензивној њези. Из Универзитетског клиничког центра Републике Српске саопштили су да је дјевојчица Е. О. смјештена на дјечију хирургију.

- Пацијенткиња Е. О. је задобила повреде леђа и оперисана је, а њено здравствено стање за сада је стабилно. Остаје на даљем лијечењу - наведено је у саопштењу УКЦ-а РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана