Nezapamćena tragedije u selu Lokanj kod Zvornika: Oprostili se od malog anđela

Nebojša Tomašević
Nezapamćena tragedije u selu Lokanj kod Zvornika: Oprostili se od malog anđela

Zvornik - Smrt trogodišnjeg dječaka B. M. iz Lokanja kod Zvornika u crno je zavila ovo mjesto čiji stanovnici su se zajedno sa porodicom i rodbinom mališana u petak oprostili od malog anđela koji je sahranjen na lokalnom groblju.

Mještani Lokanja s nevjericom i u šoku kroz suze pričaju o tome kako je mališan nastradao kada je u četvrtak popodne u utičnicu ugurao mutilice od miksera. Tada ga je udarila struja i zadobio je teške povrede od kojih je nešto kasnije preminuo.

Mališana, koji je bio u nesvijesti, komšije i rodbina prevezli su u bolnicu u Loznici gdje su ljekari uspjeli da ga nakratko vrate u život. Prevezen je za Beograd na dalje liječenje, ali nije uspio da dobije životnu bitku.

- Sve se desilo dok se igrao u kuhinji kada je njegova majka nakratko  bila u kupatilu. Mališan je uzeo mutilice od miksera i gurnuo tanji kraj u utičnicu, pa ga je udarila struja i zadobio je teške povrede. Iako su svi bili u blizini nažalost niko nije vidio taj trenutak. Tek kada se čuo jauk shvatili su šta se desilo. U kući postoje osigurači, ali nisu iskočili kada je mališan izazvao spoj  - kazao je jedan mještanin Lokanja ne želeći da mu pominjemo ime.

Drugi komšija koji je učestvovao u prevozu dječaka do bolnice, kazao je da u vrijeme tragedije mališanov otac nije bio tu.

- Dječakova majka ga je nazvala da odmah ide kući ne rekavši mu šta se desilo. Niko nije ni slutio da je u pitanju ovakva tragedija. Odmah smo se uputili tamo i čim smo došli doživjeli smo šok kada samo čuli šta je bilo - rekao je ovaj mještanin.

Prisjetio se trenutaka koji su ubrzo uslijedili kada se uobičajeni radni dan pretvorio u borbu za dječiji život.

- Mališana smo odmah stavili u auto i odvezli do bolnice u Loznici. Ljekari su uspjeli da mu pomognu i vrate ga u život, nakon čega je odvezen za Beograd na dalje liječenje. Svi smo se poradovali da će preživjeti, ali nažalost ubrzo je javljeno da se nije izborio s povredama i da je preminuo - ispričao je prijatelj porodice koju je u četvrtak zadesila nezapamćena tragedija. Dodao je da su još svi u čudu jer se dječak nikada prije nije na takav način igrao u kući.

Mještani sela Lokanj kažu da ne pamte ovakvu tragediju.

- U pitanju je poštena, radnička porodica koja se bavi poljoprivredom. Roditelji stradalog dječaka imaju još kćerkicu od četiri godine. Oboje su brižni roditelji, ali eto dovoljna je sekunda da se dogodi takva tragedija - kazao je komšija.

Policija

U Policijskoj upravi Zvornik naveli su da im ovaj slučaj nije bio prijavljen, ali da će razgovarati sa porodicom.

- Poziv policiji nije upućen vjerovatno zbog šoka koji je doživjela porodica i činjenice da je dijete odmah prevezeno u bolnicu u susjednoj Srbiji. Policija će u narednom periodu razgovarati sa članovima porodice o ovom nesrećnom slučaju - kazali su u PU Zvornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana