Незадовољна муштерија каблом покушала да удави диспечерку

Небојша Томашевић
Незадовољна муштерија каблом покушала да удави диспечерку

Бањалука - Полиција је ухапсила Дејана Кнежевића (28) из Бањалуке због сумње да је претукао и покушао да телефонским каблом удави диспечерку из удружења „Бањалучки такси“ само зато што није послала возило на адресу на коју је тражио.

Све се десило у суботу увече око 18.20 часова, а полиција је неколико часова касније, ефикасном акцијом, успјела да ухапси насилника који је био у бјекству.

Предсједник удружења „Бањалучки такси“ Драган Пуришић је казао да је насилник диспечерку тукао и ногама и рукама, те да је она задобила повреде.

- Он је тога дана звао „Бањалучки такси“ и тражио да возило дође по њега у Мајевичку улицу. С обзиром на то да је то клијент с којим смо имали раније проблема, возило му није послато. Када му није дошло возило, разљутио се и некако дошао до наших канцеларија, те напао радницу. По уласку је ударио песницом и оборио на тло, те бацио на радијатор и ударао ногама. То му није било довољно, па је зграбио телефонски кабл и почео да је дави њиме - казао је Пуришић.

Истакао је да се радница, која је сва изударана, спасила када је успјела да притисне тастер за обавјештавање таксиста у случају неке непожељне ситуације, па је насилник побјегао.

- Знао је да има мало времена док не дођу таксисти, па је брзо побјегао. Када је звао чак се престављао као полицијски инспектор да не би знали да је он у питању - рекао је Пуришић.

У Полицијској управи (ПУ) Бањалука потврдили су да је овај случај пријављен у суботу и да су насилника ухапсили око 22 часа тога дана.

- Одмах након пријаве догађаја полиција није имала идентитет осумњиченог, али је он брзом истрагом успјешно откривен и ухапшен. Ријеч је о Д. К. из Бањалуке, коме се на терет ставља покушај убиства. Полиција ја обавила увиђај, а све даље мјере и радње биће предузимане по инструкцији дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука - казала је портпарол ПУ Бањалука Марија Маркановић.

Проблематичан

Драган Пуришић је казао да је осумњичени Дејан Кнежевић и раније правио проблеме возачима и радницима тог такси удружења.

- Вријеђао је наше раднице и некоректно се понашао према возачима. Због тога смо његов број и блокирали да знамо о коме се ради. Раније није правио овакве инциденте и нападао - казао је Пуришић и додао да су напади и вријеђања честа појава током рада таксиста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана