Nesvakidašnja saobraćajna nesreća u Petrovu: Dva puta autom pregazio komšiju

Nebojša Tomašević
Nesvakidašnja saobraćajna nesreća u Petrovu: Dva puta autom pregazio komšiju

Petrovo - Ljubinko M. (34) iz Petrova osumnjičen je da je dva puta "audijem" pregazio prvog komšiju Milana K. (58), a potom policiji slagao da ga je uočio kako leži pored puta u mjestu Porječine, saznaje "Glas Srpske".

Sve se desilo 6. januara, na Badnje veče, a Milan K. je po dolasku policije bio živ i prevezen je u dobojsku bolnicu, gdje je od zadobijenih povreda preminuo. Izvor blizak istrazi je pojasnio da je Milan K. kada ga je udario automobil najvjerovatnije ležao na asfaltu, a pretpostavlja se da je bio pijan ili je slučajno pao.

- Policija je istragom otkrila da je Milan najvjerovatnije pregažen vozilom i da je preminuo od zadobijenih povreda. Na njegovoj odjeći i tijelu uočeni su tragovi guma koji ukazuju na to. Pokrenuta je istraga i na osnovu pronađenih tragova utvrđeno je da ga je pregazio "audi" kojim je upravljao Ljubinko M., koji je poslije uhapšen - kazao je izvor "Glasa".

Prema njegovim riječima, nakon hapšenja Ljubinko je ispričao da u prvi mah nije znao da je pregazio čovjeka.

- Inspektorima je kazao da je na tom dijelu puta bio mrak i da nije vidio nikoga, već je samo osjetio da je prešao preko nečega, ali nije znao čega. Vratio se da vidi šta je pregazio i tada je opet vozilom prešao preko nečega. Rekao je da je tek tada vidio da je pregazio čovjeka - kazao je izvor.

Dodao je da je Ljubinko rekao da je u prvi mah pomislio da je čovjek mrtav, pa se uplašio i odvezao dalje, da bi kasnije ipak odlučio da pozove policiju.

- Policiji je kazao da pored puta leži muškarac, nadajući se da je možda ipak živ pa da ga neko spasi - kazao je izvor.

U Policijskoj upravi Doboj, navodeći inicijale, potvrdili su da je policija u Petrovu otkrila nesavjesnog vozača koji je vozilom usmrtio pješaka.

- Nad Lj. M. je sprovedena kriminalistička obrada. Protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj koji će ga teretiti za ugrožavanje javnog saobraćaja - kazali su u PU Doboj.

Istakli su da ne mogu da govore o više detalja u ovom slučaju, jer istraga nije završena.

Slavlje

Prema riječima mještana sela Porječine nastradali Milan K. je prije nesreće bio na proslavi Badnje večeri u blizini crkve u tom naselju.

- Toga dana kroz selo su pronosili badnjak i Milan je bio u toj grupi mještana. Bio je dobar čovjek, veseljak, svirao na harmonici i šargiji. Ne znam kako je nastradao, samo sam čuo da se sve desilo kada se vraćao kući - kazao je jedan mještanin Porječina, ne želeći da mu pominjemo ime.

Kazao je da je iza Milana ostala supruga i dvije kćerke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana