Несрећа на пружном прелазу код Живиница: Фордом се забио у локомотиву

Невена Бунић
Несрећа на пружном прелазу код Живиница: Фордом се забио у локомотиву

Живинице - Возач М. Х. (64) из Власенице тешко је повријеђен након што се за воланом "форда галаксис" забио у теретни воз "Жељезница Републике Српске" (ЖРС) на пружном прелазу у Цигуљама код Живиница.

Несрећа се десила у недјељу око 21.35 часова, када је Власеничанин аутомобилом покушао да на брзину пређе преко пруге на прописно обиљеженом прелазу. Судар се за њега умало завршио кобно.

Возач "форда" је, како се претпоставља, на вријеме видио воз, који се из Зворника кретао ка Добоју. Без обзира на то, хтио је да пређе преко пруге прије локомотиве. Машиновођа В. Т. (53) из Петрова је трубио и приступио такозваном брзом кочењу, али нажалост, дошло је до судара. 

Убрзо су на лице мјеста стигле екипе полиције и хитне помоћи. М. Х. је превезен у Унивезитетско-клинички центар у Тузли, гдје је задржан на лијечењу.

- Обавили смо увиђај и радимо на утврђивању околности несреће. О свему је обавијештен и дежурни кантонални тужилац - рекли су у МУП-у Тузланског кантона.

У ЖРС су рекли да је њихова комисија такође изашла на мјесто на којем се десила несрећа, гдје су прикупили трагове како би утврдили све чињенице.

- Машиновођа је кочио чим је уочио аутомобил, али нажалост, ипак је дошло до судара.  Прелаз на којем се десила несрећа је прегледан, и испред су, према правилима, постављени троугао прегледности и Андреин крст. У оваквим ситуацијама машиновођа је немоћан јер локомотива нема опцију да скрене - рекла је портпаролка ЖРС Нада Савић-Стевановић и додала да је машиновођа подвргнут алкотесту, који је показао да није био под утицајем алкохола.

Из овог предузећа апелују на све возаче аутомобила и пјешаке да буду опрезни приликом преласка пруге и да поштују прописе.

Искочио трамвај 

Трамвај предузећа "Градски јавни саобраћај" (ГРАС) искочио је из шина у сарајевском насељу Долац Малта, а срећом у овој незгоди није било повријеђених. У полицији су рекли да су обавили увиђај и да се трамвај у тренутку искакања кретао из правца Илиџа - Башчаршија. Екипе ГРАС-а такође су биле на лицу мјеста како би утврдиле околности незгоде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана