Nastavljeno suđenje Mirku Stojčinoviću i Borislavu Jeličiću:Nekretnine vrijede 23,6 miliona

N. T.
Nastavljeno suđenje Mirku Stojčinoviću i Borislavu Jeličiću:Nekretnine vrijede 23,6 miliona

Banjaluka - Vrijednost objekata i zemljišta u predmetima "Naš dom", "Građa" i "Poljoprivredna škola" iznosi 23,6 miliona KM, utvrdila je vještak građevinsko-arhitektonske struke Dara Obradović.

Ona je nalaz obrazložila juče u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju nekadašnjem zamjeniku pravobranioca RS u Banjaluci Mirku Stojčinoviću i bivšem pomoćniku pravobranioca Borislavu Jeličiću koji su optuženi da su zloupotrebom položaja u pomenutim slučajevima oštetili grad Banjaluka za milionske iznose.

-  Vrijednost zgrade, pomoćnog objekta i pripadajućeg zemljišta u predmetu "Naš dom" u Grčkoj ulici je 2,18 miliona KM. Vrijednost zemljišta u slučaju "Poljoprivredna škola" je 16,28 miliona, a zemljišta i objekata u slučaju "Građa" 5,17 miliona KM - kazala je Obradovićeva.

Branioci optuženih istakli su da nalaz nije stručno urađen i da ga ne treba prihvatiti te da je precijenjena vrijednost spornih nekretnina i zemljišta.

Vještak geodetske struke Zoran Gavrić identifikovao je sporne nekretnine i zemljište i utvrdio upis vlasništva.

- U predmetu "Naš dom" kao vlasnik i posjednik upisano je preduzeće "Naš dom". U slučaju "Građa" ima više vlasnika, ali se nigdje ne pominje grad Banjaluka - pojasnio je vještak Gavrić, dok je u slučaju "Poljoprivredna škola" kao vlasnik zemljišta upisana ova škola.

Stojčinovića optužnica tereti da je zloupotrebama preduzećima "Naš dom" i "Građa" omogućio da na sebe uknjiže nekretnine čime je grad Banjaluka oštećen za 7,5 miliona KM. Jeličiću je na teret stavljeno da se zajedno sa Stojčinovićem u predmetu "Poljoprivredna škola" odrekao tužbe i zaključio sudsko poravnanje, ne obavještavajući o tome grad Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana