Настављено суђење Мирку Стојчиновићу и Бориславу Јеличићу:Некретнине вриједе 23,6 милиона

Н. Т.
Настављено суђење Мирку Стојчиновићу и Бориславу Јеличићу:Некретнине вриједе 23,6 милиона

Бањалука - Вриједност објеката и земљишта у предметима "Наш дом", "Грађа" и "Пољопривредна школа" износи 23,6 милиона КМ, утврдила је вјештак грађевинско-архитектонске струке Дара Обрадовић.

Она је налаз образложила јуче у бањалучком Окружном суду на суђењу некадашњем замјенику правобраниоца РС у Бањалуци Мирку Стојчиновићу и бившем помоћнику правобраниоца Бориславу Јеличићу који су оптужени да су злоупотребом положаја у поменутим случајевима оштетили град Бањалука за милионске износе.

-  Вриједност зграде, помоћног објекта и припадајућег земљишта у предмету "Наш дом" у Грчкој улици је 2,18 милиона КМ. Вриједност земљишта у случају "Пољопривредна школа" је 16,28 милиона, а земљишта и објеката у случају "Грађа" 5,17 милиона КМ - казала је Обрадовићева.

Браниоци оптужених истакли су да налаз није стручно урађен и да га не треба прихватити те да је прецијењена вриједност спорних некретнина и земљишта.

Вјештак геодетске струке Зоран Гаврић идентификовао је спорне некретнине и земљиште и утврдио упис власништва.

- У предмету "Наш дом" као власник и посједник уписано је предузеће "Наш дом". У случају "Грађа" има више власника, али се нигдје не помиње град Бањалука - појаснио је вјештак Гаврић, док је у случају "Пољопривредна школа" као власник земљишта уписана ова школа.

Стојчиновића оптужница терети да је злоупотребама предузећима "Наш дом" и "Грађа" омогућио да на себе укњиже некретнине чиме је град Бањалука оштећен за 7,5 милиона КМ. Јеличићу је на терет стављено да се заједно са Стојчиновићем у предмету "Пољопривредна школа" одрекао тужбе и закључио судско поравнање, не обавјештавајући о томе град Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана