Настављено суђење Марку Чолићу: Телефонским лампама тражили дио палице

nezavisne.com
Настављено суђење Марку Чолићу: Телефонским лампама тражили дио палице

Бањалука - Инспектор, тужилац и полицијски службеници су, након што су нашли један дио телескопске палице на шахту у близини, у ноћи када је пребијен Владимир Ковачевић, новинар БН телевизије, телефонским лампама испод аутомобила паркираних близу зграде тражили други дио палице.

Речено је ово на рочишту Марку Чолићу, који је оптужен да је 26. августа прошле године заједно с Недјељком Дукићем, за којим се још трага, пребио Ковачевића испред зграде у којој живи.

"Те ноћи када смо вршили увиђај сагињали смо се испод возила која су била паркирана ту и тражили други дио телескопске палице или нешто што нам је важно за увиђај. Један дио палице смо већ били пронашли у близини", казао је Жељко Родић, инспектор МУП-а РС, којег је као свједока предложио Гордан Јовишевић, Чолићев бранилац, те додао да је паркинг те вечери био пун, свјетлост слаба и падала је ситна киша. Навео је да је трагова крви највише било испред улаза у зграду, али и на травнатој површини која се налазила у близини.

Осим Родића, на Јовишевићев приједлог су још свједочили и Драгана Липовчић, окружни јавни тужилац, и Владан Тодоровић, криминалистички техничара, који су такође у ноћи када је Ковачевић претучен вршили увиђај, као и Радојица Дабић, инспектор ПУ Бањалука, који је дан након овог догађаја дошао на лице мјеста јер је, како каже, обавијештен да је ту пронађен важан траг за овај случај.

Липовчићева је казала да се на самом улазу у зграду налазила локва крви, мало даље одатле капи крви, а трагова крви је било и на травнатој површини.

"Код шахта у близини пронађен је дио телескопске палице, а сјећам се да смо пронашли и пешкир и кишобран. На паркингу смо се сагињали и испод возила тражили дио палице, колико је то било могуће,  с обзиром на то да су била близу паркирана", навела је она.

Додала је да дан након што је Ковачевић пребијен и након што је пронађена телескопска палица није отишла на увиђај, јер је сматрала да то није потребно. Тодоровић је рекао да је на лицу мјеста пронађено шест-седам трагова крви, а након што му је Чолићев бранилац предочио фотографију паркинга, свједок је потврдио да је то паркинг који се налази поред зграде, док је Дабић, који је на лице мјеста дошао дан након пребијања Ковачевића, рекао да је тај дан вршен нови увиђај, али да је палица која је пронађена обиљежена бројем девет, јер су претходну ноћ докази означавани бројевима до осам.

"Вршен је нови увиђај тај дан због система, а палица је обиљежена бројем девет како не би била створена конфузија", рекао је Дабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана