Насиље на утакмици претпионира у Зворнику: Дјечаке истукао представник клуба

Невена Бунић, Драго Гајић
Насиље на утакмици претпионира у Зворнику: Дјечаке истукао представник клуба

Зворник - Милан Чобић осумњичен је да је на утакмици претпионира између зворничке "Дрине" и ОФК "Зенит" из Бијељине истукао двојицу дјечака из домаће екипе, сазнаје "Глас Српске".

Незапамћени инцидент се десио у сриједу поподне на утакмици Омладинске квалитетне лиге група Исток. Према незваничним информацијама, представник гостујуће екипе Чобић, је више пута ударио "Дринине" дјечаке у предјелу лица и стомака, који су утакмицу посматрали са трибина.  Наводно су се и родитељи младих фудбалера домаће екипе сукобили и са представницима ФК "Дрина" који су бранили насилника. Полиција је интервенисала и морала је да чува тренере од огорчених мајки и очева који су стали у одбрану своје дјеце. Фудбалска јавност у Зворнику је згрожена чињеницом да се нешто овако могло десити на утакмици дјеце узраста 12 и 13 година.

Из оба табора осуђују ова дешавања, која је наводно изазвао несавјесни представник гостију. Делегат сусрета Миливоје Марковић је испричао да се инцидент десио у 47. минути када прекинута утакмица. Он је објаснио да је до прекида дошло јер је главни судија Александар Стевић из Зворника поништио изједначујући гол гостујуће екипе због прекршаја над домаћим голманом.

- Представник гостију је повукао екипу са терена, а након тога је са трибина, гдје је било неколико гостујућих навијача, у терен ускочио Милан Чобић. Говори се да је он помоћни тренер или економ у екипи, а прије инцидента је био на клупи гостију. Провоцирао је судију, па га је овај удаљио са клупе у 30. минуту. Затим је отишао на трибине и одатле наставио да провоцира - казао је Марковић.

Према његовим ријечима након што је Чобић ускочио у терен за њим су пошла и два дјечака, навијача Дрине, који иначе тренирају у клубу. Није познато да ли су дјечаци провоцирали Чобића. Једног од тих дјечака је ударио по лицу, а другог је оборио тако што га је шутнуо ногом у предјелу стомака.

- Инцидент су посматрали и првотимци Дрине, који су се спремали за тренинг. Били су револтирани тим поступком и потрчали су према кућици са гостујућим играчима, негодујући што Чобић туче дјецу. Он се препао, почео да бјежи, па га је у заштиту узео секретар Дрине Драган Мићић. Кратко је био пред службеним просторијама Дрине. Полиција је дошла убрзо, али је Чобић, побјегао са стадиона - испричао је Марковић.

У саопштењу ФК Зенит наводи се да жале због овог инцидента и надају се да се никада овако нешто неће поновити. Демантују да је неко од тренера њиховог клуба учествовао у инциденту.

- Немамо помоћног тренера у овој екипи. Уколико је дошло до свађе и немилих сцена међу публиком која је допутовала на утакмицу мимо организације нашег клуба, на полицији је да то истражи. Чекамо извјештаје делегата гдје ће се тачно видјети ко је прави кривац - наводи се у саопштењу.

У Полицијској управи Зворник рекли су да им је пријављен случај и да раде на утврђивању свих околности.

- Истрага је у току. Испитали смо више лица међу којима су радници ова два клуба, као и оштећене дјечаке и њихове родитеље, а још особа биће саслушано. Због осјетљивости случаја, не можемо давати више информација - казао је портпарол Полицијске управе Зворник Миљан Бобар.

Фудбалски савез РС

О цијелом случају обавијештен и Фудбалски савез Републике Српске.

- У току је истрага. Прикупићемо документацију и узећемо изјаве од свих виновника догађаја па ћемо покренути поступак против одговорних у овом инциденту  - рекао је генерали секретар Фудбалског савеза РС Горан Ћејић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана