Narcis Mekić osumnjičen za ubistvo starice i drugova

nezavisne.com
Narcis Mekić osumnjičen za ubistvo starice i drugova

Bugojno - Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona (SBK) predložilo je pritvor za Narcisa Mekića, koji je osumnjičen da je u Bugojnu u noći između srijede i četvrtka ubio svoje drugove Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23), ali i sugrađanku Ankicu Krstanović (75).

Zahtjev da taj mladić bude pritvoren upućen je Kantonalnom sudu u Travniku, dok je naređena i obdukcija tijela troje ubijenih, kako bi bili utvrđeni precizni uzroci smrti.

Nezvanično nam je potvrđeno da Mekića Tužilaštvo tereti da je staricu ubio na okrutan ili podmukao način, za šta je zaprijećena kazna od najmanje deset godina. Osim toga, ako se dokaže njegova krivica, još po pet godina mogao bi dobiti za ubistvo Seferovića i Meškina, inače sinove dvije sestre.

Podsjetimo, u četvrtak je policiji u Bugojnu prvo prijavljeno da su u Ulici Kovačuša, tokom gašenja požara u kući, pronađena tijela dvojice mladića.

Potom je u drugom dijelu grada, u Ulici Jaklić, prijavljen pronalazak tijela starice. Istog dana policija je uhapsila Mekića, a po nezvaničnim informacijama, tokom dosadašnje istrage pronađeni su i predmeti koji ga povezuju sa ovim ubistvima.

“Takođe, identifikovana je i privedena i osoba za koju se sumnja da je pomogla osumnjičenom nakon ovih krivičnih djela”, saopšteno je iz MUP-a SBK.

U petak je objavljeno da je nesrećna žena opljačkana i nasmrt pretučena. Takođe je objavljeno i da inspektori raspolažu tragovima koji, navodno, ukazuju na to da je požar u kući, gdje su nađena tijela dvojice mladića, podmetnut, te da Mekić stoji iza toga kako bi prikrio da je, osim starice, ubio i svoju dvojicu prijatelja.

Pozadina ovog slučaja je šokantna. Objavljene su, naime, tvrdnje da su, nakon zabave u Meškinovoj kući mladići ostali bez alkohola, a Mekić je, navodno, predložio da opljačkaju staricu Ankicu.

Navodi se da su otišli do njene kuće, gdje ju je Mekić ubio, nakon čega su se vratili u kuću, a prethodno su kupili još alkohola. Tokom noći su se, kako se tvrdi, posvađali oko plijena pa ih je Mekić obojicu izbo nožem i zapalio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana