Napadač na novinara ostaje iza rešetaka

N. T.
Napadač na novinara ostaje iza rešetaka

Banjaluka - Marko Čolić (32), optužen za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića (37) i dalje će ostati u pritvoru jer je Ustavni sud BiH odbio njegovu žalbu na odluku Vrhovnog suda RS kojom mu je ta mjera produžena.

 

U odluci Ustavnog suda se navodi da je žalba optuženog Čolića neosnovana i da njemu nisu povrijeđena ljudska prava i osnovne slobode.

Pomenutom odlukom Vrhovnog suda RS Čoliću je produžen pritvor do izricanja prvostepene presude, a opravdanost pritvora kontrolisaće se svaka dva mjeseca. Banjalučki Okružni sud nedavno je utvrdio da i dalje postoje razlozi da optuženi  ostane iza  rešetaka.

Čolića banjalučko Okružno tužilaštvo tereti da je zajedno sa Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa,  koji je u bjekstvu, 26. avgusta prošle godine pokušao ubiti novinara Kovačevića ispred njegove zgrade u naselju Obilićevo. U optužnici se navodi da su oni sačekali Kovačevića ispred zgrade gdje živi i zatim ga brutalno pretukli palicama. Poslije napada Čolić je uhapšen, a raspisana je međunarodna potjernica za Dukićem koji je još uvijek u bjekstvu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana