Нападач на новинара остаје иза решетака

Н. Т.
Нападач на новинара остаје иза решетака

Бањалука - Марко Чолић (32), оптужен за покушај убиства новинара БН телевизије Владимира Ковачевића (37) и даље ће остати у притвору јер је Уставни суд БиХ одбио његову жалбу на одлуку Врховног суда РС којом му је та мјера продужена.

 

У одлуци Уставног суда се наводи да је жалба оптуженог Чолића неоснована и да њему нису повријеђена људска права и основне слободе.

Поменутом одлуком Врховног суда РС Чолићу је продужен притвор до изрицања првостепене пресуде, а оправданост притвора контролисаће се свака два мјесеца. Бањалучки Окружни суд недавно је утврдио да и даље постоје разлози да оптужени  остане иза  решетака.

Чолића бањалучко Окружно тужилаштво терети да је заједно са Недељком Дукићем (28) из Кнежева,  који је у бјекству, 26. августа прошле године покушао убити новинара Ковачевића испред његове зграде у насељу Обилићево. У оптужници се наводи да су они сачекали Ковачевића испред зграде гдје живи и затим га брутално претукли палицама. Послије напада Чолић је ухапшен, а расписана је међународна потјерница за Дукићем који је још увијек у бјекству.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана