Na slavi ukrala tetkin nakit vrijedan 3.500 KM

N. B.
Na slavi ukrala tetkin nakit vrijedan 3.500 KM

Banjaluka - Desanka Bajić (52) iz Banjaluke uhapšena je zbog sumnje da je ukrala kutiju sa zlatnim nakitom vrijednim 3.500 KM iz kuće porodice Subotić u Potkozarju, saznaje "Glas Srpske".

Bajićevoj su lisice na ruke stavljene u utorak, a krađa se desila za Jovanjdan, 20. januara, na krsnoj slavi Subotića. Domaćica kuće Mira Subotić (69) tetka je uhapšenoj kradljivici. Mirin suprug Savo (69) rekao je da je bio šokiran kada je saznao ko ih je pokrao.

- Na spratu smo proslavljali slavu, dok je dio gostiju sjedio i prizemlju u kuhinji, gdje ih je supruga dočekivala. I Desanka je bila među njima. Pod izgovorom da treba ostaviti kaput, otišla je do sobe moje kćerke, koja je takođe u prizemlju, a u kojoj se nalazila kutija sa nakitom - rekao je Subotić.

On pretpostavlja da je tada rođaka pokupila plijen.

- Na ormariću je vjerovatno vidjela zlato i ukrala ga. Poslije je zajedno sa drugim gostima otišla na sprat, gdje je bila postavljena slavska trpeza. Greška moje supruge je što je ostavila vrata sobe otvorena - rekao je Subotić.

Dodaje da niko nije ništa primijetio, iako se kradljivica i tokom večeri ponašla sumnjivo.

- Stalno je silazila u prizemlje da bi pušila cigarete. Govorila je "ja ovdje ne mogu da pušim". Kasnije je otišla kao da se ništa nije desilo - ispričao je Subotić i dodao da se sa Desom nikada nisu svađali, niti imali sukoba s njom, iako mu je uvijek bila čudna. Bračni par Subotić je penziju zaradio u Švajcarskoj, zahvaljujući čemu su sebi mogli da priušte ovako vrijedan nakit. Nažalost, male su šanse da se ponovo nađe u njihovim rukama jer je ukradeni nakit Bajićeva navodno prodala. U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, navodeći inicijale uhapšene, da su krađu rasvijetlili na osnovu detaljne istrage.

- Protiv D. B. biće podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci zbog krađe - rekli su u PU Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana