На слави украла теткин накит вриједан 3.500 КМ

Н. Б.
На слави украла теткин накит вриједан 3.500 КМ

Бањалука - Десанка Бајић (52) из Бањалуке ухапшена је због сумње да је украла кутију са златним накитом вриједним 3.500 КМ из куће породице Суботић у Поткозарју, сазнаје "Глас Српске".

Бајићевој су лисице на руке стављене у уторак, а крађа се десила за Јовањдан, 20. јануара, на крсној слави Суботића. Домаћица куће Мира Суботић (69) тетка је ухапшеној крадљивици. Мирин супруг Саво (69) рекао је да је био шокиран када је сазнао ко их је покрао.

- На спрату смо прослављали славу, док је дио гостију сједио и приземљу у кухињи, гдје их је супруга дочекивала. И Десанка је била међу њима. Под изговором да треба оставити капут, отишла је до собе моје кћерке, која је такође у приземљу, а у којој се налазила кутија са накитом - рекао је Суботић.

Он претпоставља да је тада рођака покупила плијен.

- На ормарићу је вјероватно видјела злато и украла га. Послије је заједно са другим гостима отишла на спрат, гдје је била постављена славска трпеза. Грешка моје супруге је што је оставила врата собе отворена - рекао је Суботић.

Додаје да нико није ништа примијетио, иако се крадљивица и током вечери понашла сумњиво.

- Стално је силазила у приземље да би пушила цигарете. Говорила је "ја овдје не могу да пушим". Касније је отишла као да се ништа није десило - испричао је Суботић и додао да се са Десом никада нису свађали, нити имали сукоба с њом, иако му је увијек била чудна. Брачни пар Суботић је пензију зарадио у Швајцарској, захваљујући чему су себи могли да приуште овако вриједан накит. Нажалост, мале су шансе да се поново нађе у њиховим рукама јер је украдени накит Бајићева наводно продала. У Полицијској управи Бањалука рекли су, наводећи иницијале ухапшене, да су крађу расвијетлили на основу детаљне истраге.

- Против Д. Б. биће поднесен извјештај Окружном тужилаштву у Бањалуци због крађе - рекли су у ПУ Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана