Muža i rođaka terete za ubistvo ljubavnika

Nevena Bunić
Muža i rođaka terete za ubistvo ljubavnika

Istočno Sarajevo - Boško Kovačević (28) i njegov rođak Pero Mitrović (43) iz Han Pijeska optuženi su da su hicima iz poluautomatske puške ubili Davora Vitića (33) iz Milića, a motiv zločina je Vitićeva ljubavna afera sa Kovačevićevom suprugom Biljanom (41), saznaje "Glas Srpske".

Optužnicu protiv Kovačevića i Mitrovića podiglo je Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a potvrdio Okružni sud u ovom gradu. Vitić je ubijen 21. jula hicima iz poluautomatske puške nakon što je došao u Bogaze kod Han Pijeska kako bi se obračunao s Kovačevićem.

Prije zločina Vitić je Kovačeviću slao uvredljive i prijeteće poruke putem mobilnog telefona i "Fejsbuka", te najavio svoj dolazak. Prema navodima optužnice, Kovačević i Mitrović su se dogovorili da ga sačekaju i ponesu puške. Oni su išli prema "golfu 2" u kojem je na mjestu suvozača bio Vitić, dok je automobil vozio njegov prijatelj Branko Ružičić. Nakon što su ih uočili s oružjem, Vitić i njegov prijatelj su krenuli automobilom u rikverc.

- Kovačević i Mitrović su ispalili dva metka prema Vitiću, kojeg je jedan pogodio u čelo. Zadobio je prostrelnu ranu, a metak mu je razorio mozak - navedeno je u optužnici.

Policija i hitna pomoć su brzo stigle, ali ranjenom nije bilo pomoći. Kovačeviću i Mitroviću su stavljene lisice na ruke, kao i Kovačevićevoj supruzi Biljani koja je pokupila čaure ispaljenih metaka i sakrila ih. Međutim, ona je policiji pokazala gdje je bacila čaure, nakon čega je puštena da se brani sa slobode.

U Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo naveli su da Kovačevića i Mitrovića terete za teško ubistvo i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija. Mještani Bogaza ranije su ispričali da su često viđali Vitića da se "mota po selu", a priča se i da je Biljana, navodno, planirala da s njim pobjegne od muža. Optuženi Kovačević je 11 godina mlađi od nje i nosi njeno prezime, jer je rođen kao Mitrović.

Bombom na djevojku

Ubijeni Davor Vitić poznat je i po tome što je kao maloljetnik ubio taksistu, a ranije je robijao zbog pokušaja ubistva bivše djevojke Milene O. u Bratuncu. Vitić je u oktobru 2011. zbog ljubomore bombom pokušao da ubije sebe i djevojku, i to u njenoj kući. Nakon što je ispustio bombu na pod, djevojka je pokušala da je izbaci kroz prozor, ali se ona odbila od venecijanera i eksplodirala, pri čemu su oboje povrijeđeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana