Мужа и рођака терете за убиство љубавника

Невена Бунић
Мужа и рођака терете за убиство љубавника

Источно Сарајево - Бошко Ковачевић (28) и његов рођак Перо Митровић (43) из Хан Пијеска оптужени су да су хицима из полуаутоматске пушке убили Давора Витића (33) из Милића, а мотив злочина је Витићева љубавна афера са Ковачевићевом супругом Биљаном (41), сазнаје "Глас Српске".

Оптужницу против Ковачевића и Митровића подигло је Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву, а потврдио Окружни суд у овом граду. Витић је убијен 21. јула хицима из полуаутоматске пушке након што је дошао у Богазе код Хан Пијеска како би се обрачунао с Ковачевићем.

Прије злочина Витић је Ковачевићу слао увредљиве и пријетеће поруке путем мобилног телефона и "Фејсбука", те најавио свој долазак. Према наводима оптужнице, Ковачевић и Митровић су се договорили да га сачекају и понесу пушке. Они су ишли према "голфу 2" у којем је на мјесту сувозача био Витић, док је аутомобил возио његов пријатељ Бранко Ружичић. Након што су их уочили с оружјем, Витић и његов пријатељ су кренули аутомобилом у рикверц.

- Ковачевић и Митровић су испалили два метка према Витићу, којег је један погодио у чело. Задобио је прострелну рану, а метак му је разорио мозак - наведено је у оптужници.

Полиција и хитна помоћ су брзо стигле, али рањеном није било помоћи. Ковачевићу и Митровићу су стављене лисице на руке, као и Ковачевићевој супрузи Биљани која је покупила чауре испаљених метака и сакрила их. Међутим, она је полицији показала гдје је бацила чауре, након чега је пуштена да се брани са слободе.

У Окружном тужилаштву Источно Сарајево навели су да Ковачевића и Митровића терете за тешко убиство и недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја. Мјештани Богаза раније су испричали да су често виђали Витића да се "мота по селу", а прича се и да је Биљана, наводно, планирала да с њим побјегне од мужа. Оптужени Ковачевић је 11 година млађи од ње и носи њено презиме, јер је рођен као Митровић.

Бомбом на дјевојку

Убијени Давор Витић познат је и по томе што је као малољетник убио таксисту, а раније је робијао због покушаја убиства бивше дјевојке Милене О. у Братунцу. Витић је у октобру 2011. због љубоморе бомбом покушао да убије себе и дјевојку, и то у њеној кући. Након што је испустио бомбу на под, дјевојка је покушала да је избаци кроз прозор, али се она одбила од венецијанера и експлодирала, при чему су обоје повријеђени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана