Muškarac iz karavana vrebao školarce u Banjaluci?

Nevena Bunić
Muškarac iz karavana vrebao školarce u Banjaluci?

Banjaluka - Roditelji djece koja pohađaju Osnovnu školu “Aleksa Šantić” u banjalučkom naselju Rosulje zabrinuti su za svoje mališane jer navodno oko ove obrazovne ustanove kruži automobil iz kojeg muškarac vreba osnovce, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnjivi karavan je uočen početkom školske godine, otkada roditelji nemaju mira i strepe nad mališanima. Posumnjali su da se radi o pedofilu, zbog čega mnogi od njih i dalje prate svoju djecu u školu kako bi bili sigurni da su bezbjedno došla na nastavu. Prema riječima direktorice ove škole Svjetlane Radusin, čuvari reda nisu ništa otkrili, a od tada brojne policijske patrole kontrolišu ovo područje.

- Sumnjivo vozilo je uočeno prvi dan škole, ali ništa se nije desilo. Nismo imali nikakav incident, niti su djeca napadnuta. Policija nas redovno kontroliše i obilazi - kazala je Svjetlana Radusin.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rosulje Siniša Mrkobrada kaže da je bio uznemiren kada je čuo da u blizini škole neko vreba djecu.

- Troje moje djece pohađa ovu školu. Od mališana sam samo čuo da su se roditelji požalili, a ne za neki konkretan incident. Nije mi svejedno, ali nisam ni pretjerano zabrinut jer policija redovno nadzire školu - kazao je Mrkobrada.

Prije dvije godine u Banjaluci je uhapšen D. A. (31) zbog sumnje da je od novembra 2013. do oktobra 2015. presretao učenice osnovnih škola i pokazivao im neprimjerene fotografije. Zaustavljao ih je oko škole i pokazivao im pornografske sadržaje na mobilnom telefonu, te govorio neprimjerene riječi za djecu tog uzrasta, čime je izazvao strah i uznemirenost, kako djevojčica, tako i roditelja.

Policiji su samo dva slučaja službeno prijavljena, a još tri su naknadno otkrivena. On je na nekoliko mjesta u blizini škole “Aleksa Šantić”, kao i kod škole “Ivo Andrić” presreo pet djevojčica prilikom odlaska i povratka iz škole. D. A. je zbog ovog slučaja osuđen i odležao je kaznu.

Roditelji učenika Osnovne škole “Branko Ćopić” u banjalučkom naselju Borik u novembru prošle godine žalili su se jer se osuđeni pedofil D. A. uselio u stan u blizini ove škole. U policiji su im tada rekli da ne mogu uticati gdje će D. A. živjeti.

Policija

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da nisu dobili prijavu da se sumnjivi pedofil kreće u blizini škole.

- U toku obavljanja redovnih poslova i zadataka svakodnevno obilazimo vaspitno-obrazovne ustanove - rekla je portparolka Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana