Muhović tukao bivšu suprugu pjevačicu i dobio blizu dvije godine zatvora

Muhović tukao bivšu suprugu pjevačicu i dobio blizu dvije godine zatvora 08.03.2018 13:32 | N. T.

Sarajevo - Mirza Muhović iz Sarajeva osuđen je u sarajevskom Opštinskom sudu na godinu i deset mjeseci zatvora zbog nasilja u porodici, koje je počinio nad bivšom suprugom, pjevačicom Verenom Cerovinom.

Muhović je osuđen jer je duže vrijeme ugrožavao fizičko i psihičko zdravlje supruge Cerovine, koju je u maju 2015. godine napao i lakše povrijedio. Kako je navedeno u presudi, on je te noći bivšu suprugu udarao nogama i rukama po cijelom tijelu, te ju je davio. Nanio joj modrice po vratu, grudnom košu i stomaku. 

Napao ju je i 21. avgusta iste godine oko pet ujutro, kada ju je poslije kraće svađe ošamario. Sukobu tu nije bio kraj, jer je krajem marta prošle godine policija u Trebinju otvorila istragu protiv Muhovića zbog oduzimanja maloljetne osobe. On je tada oteo svoga sina, koji je nakon što se par razišao ostao da živi sa majkom Cerovinom. Mirza se navodno nije mogao sa tim pomiriti pa je odveo dijete na 30 dana u Sarajevo. Cerovina je sve prijavila policiji, a Muhović je uhapšen.

Portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić potvrdila je da je Muhoviću nakon izricanja presude Sud odredio pritvor.

- Prema rješenju pritvor može trajati najduže devet mjeseci ili do nove odluke suda - kazala je Bavčićeva.

Muhović je i odranije poznat policiji i često je punio stupce crne hronike. Ranije je takođe bio nasilan prema ženama i hapšen je 2012. godine, kada je u hostelu "Feri" na Igmanu iz pištolja ranio svoju tadašnju djevojku manekenku Eminu Karišik. Za to je osuđen na pet mjeseci zatvora, nakon što je priznao krivicu. Zbog lijepe sarajevske manekenke Muhović je znao da se i potuče. U javnost je dospio i prije tri godine, kada je iz pištolja pucao u centru Sarajeva, slaveći rođenje sina, za čiju je otmicu kasnije prijavljen.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica