Муховић тукао бившу супругу пјевачицу и добио близу двије године затвора

Н. Т.
Муховић тукао бившу супругу пјевачицу и добио близу двије године затвора

Сарајево - Мирза Муховић из Сарајева осуђен је у сарајевском Општинском суду на годину и десет мјесеци затвора због насиља у породици, које је починио над бившом супругом, пјевачицом Вереном Церовином.

Муховић је осуђен јер је дуже вријеме угрожавао физичко и психичко здравље супруге Церовине, коју је у мају 2015. године напао и лакше повриједио. Како је наведено у пресуди, он је те ноћи бившу супругу ударао ногама и рукама по цијелом тијелу, те ју је давио. Нанио јој модрице по врату, грудном кошу и стомаку. 

Напао ју је и 21. августа исте године око пет ујутро, када ју је послије краће свађе ошамарио. Сукобу ту није био крај, јер је крајем марта прошле године полиција у Требињу отворила истрагу против Муховића због одузимања малољетне особе. Он је тада отео свога сина, који је након што се пар разишао остао да живи са мајком Церовином. Мирза се наводно није могао са тим помирити па је одвео дијете на 30 дана у Сарајево. Церовина је све пријавила полицији, а Муховић је ухапшен.

Портпарол Тужилаштва Кантона Сарајево Азра Бавчић потврдила је да је Муховићу након изрицања пресуде Суд одредио притвор.

- Према рјешењу притвор може трајати најдуже девет мјесеци или до нове одлуке суда - казала је Бавчићева.

Муховић је и одраније познат полицији и често је пунио ступце црне хронике. Раније је такође био насилан према женама и хапшен је 2012. године, када је у хостелу "Фери" на Игману из пиштоља ранио своју тадашњу дјевојку манекенку Емину Каришик. За то је осуђен на пет мјесеци затвора, након што је признао кривицу. Због лијепе сарајевске манекенке Муховић је знао да се и потуче. У јавност је доспио и прије три године, када је из пиштоља пуцао у центру Сарајева, славећи рођење сина, за чију је отмицу касније пријављен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана