Младићу у масовној тучи у Приједору поломили вилицу због дјевојке

Невена Бунић
Младићу у масовној тучи у Приједору поломили вилицу због дјевојке

Приједор - Приједорчани Насер Г. (18), Ервин Г. (26), Аднан Д. (21) и држављанин Шведске Един Ј. (30) ухапшени су због сумње да су премлатили деветнаестогодишњаке С. Д. и С. К. из Трнопоља испред пекотеке у Приједору, сазнаје "Глас Српске".

Туча се десила у суботу око четири часа послије ноћног изласка, а према незваничним информацијама разлог премлаћивања је дјевојка.

Ухапшена четворка је кобне вечери сједила испред пекотеке у Козарској улици када су наишли младићи из Трнопоља.

- Прво је дошло до свађе између Насера Г. и С. Д. због дјевојке на коју су око бацили обојица, а потом и до туче, којој су се придружили и Ервин, Аднан и Един. Несрећног младића су неколико пута ударили у главу и тешко га повриједили - рекао је извор близак истрази.

Послије премлаћивања С. Д. четворка је насрнула и на С. К., кога су лакше повриједили. Након иживљавања су отишли. Убрзо је алармирана и полиција и Хитна помоћ, која је претучене младиће превезла у болницу "Младен Стојановић" у Приједору. Четворица насилника ухапшена су исти дан у послијеподневним часовима.

- Обавили смо увиђај на лицу мјеста, а Н. Г., Е. Г., А. Д. и Е. Ј. су након привођења и испитивања пуштени да се бране са слободе. Против њих ће бити достављен извјештај Окружном тужилаштву у Приједору због кривичних дјела наношење тешке тјелесне повреде, наношење тјелесне повреде и учествовање у тучи - речено је у Полицијској управи Приједор.

С. Д. је након премлаћивања задобио озбиљне повреде.

- Од силних удараца које му је задала четворка зарадио је фрактуру доње вилице и бројне модрице по тијелу. Његов колега С. К. има подлив испод ока и огреботине по тијелу - рекао је извор близак истрази

Масовна туча младића претходног викенда десила се и у Великој Кладуши. У овом обрачуну, који се десио у ноћи између суботе и недјеље, повријеђена су браћа Елвир (39) и Емир Делић (34). Они су претучени испред дискотеке "Екс" у овој општини, а због премлаћивања ухапшени су Елведин Насуфовић (39) и Алмир Ризић (28). Случај је полицији пријавио пролазник који је видио обрачун. Доласком на лице мјеста полицајци су затекли Емира.

- Он је био тешко повријеђен, а полицајцима је испричао да је пао и није спомињао тучу. Даљом истрагом откривено је да су он и његов брат Елвир дошли испред дискотеке и да су се обрачунали са Насуфовићем и непознатим мушкарцем. Прво је дошло до свађе, а затим и до нагуравања и туче. Вјероватно су имали ранијих сукоба, а могуће да су и били пијани - испричао је извор близак истрази.

Полиција је убрзо пронашла и ухапсила двојац који је претукао браћу.

- Детаљном истрагом сазнали смо да је више лица учествовало у обрачуну. Откривено је да су Е. Д. и његовог брата Е. Д. напали А. Р. и друге њима непознате особе. Наши истражиоци сазнали су да је поред А. Р. у нападу учествовао и Е. Н. - рекла је портпарол Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона Снежана Галић.

Додала је да истражиоци раде на утврђивању свих околности овог случаја.

- Послије расвјетљавања кривичног дјела учествовање у тучи и утврђивања одговорности свих виновника сукоба, биће поднесен извјештај Кантоналном тужилаштву - казала је Галићева.

Повријеђена браћа су збринута у Дому здравља Великој Кладуши, након чега је Елвир пребачен у Кантоналну болницу у Бихаћу.

Пролазник чуо пуцањ

Пролазник који је пријавио тучу у Великој Кладуши је рекао и да је чуо пуцње из пиштоља, а полицајци су на лицу мјеста пронашли четири чауре од девет милиметара.

- Истрагом је утврђено да је хице из пиштоља у ваздух испалио Д. Ђ. (35) који је испричао да је пуцао због смиривања ситуације и да није учествовао у тучи. Истражиоци раде на расвјетљавању и овог кривичног дјела које су окарактерисали као угрожавање безбједности - казала је Галићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана