Mladiću iz Kiseljaka u Zagrebu počelo suđenje za masakriranje mlade trudnice

Avaz.ba
Mladiću iz Kiseljaka u Zagrebu počelo suđenje za masakriranje mlade trudnice

Zagreb - U Županijskom sudu u Zagrebu jučer je počelo suđenje Davidu Komšiću (20), svirepom ubici iz Kiseljaka, koji je brutalno nožem iskasapio svoju bivšu djevojku Kristinu Krupljan (18). U sudnici su bili članovi porodice žrtve, kojima je Komšić upućivao osmijehe od kojih ih je, kako su naveli nakon suđenja, hvatala jeza.

Nesretnu djevojku izbo je nožem 88 puta. Na pitanje sutkinje Sanje Mazalin ostaje li kod onoga što je rekao ranije, da se ne osjeća krivim, Komšić je odgovorio: "Naravno.” 

Bolesna ljubomora

Nakon što je pročitala optužnicu, tužiteljka Natalija Slavica kazala je da je Krupljan bila svjesna da će umrijeti te da ju je Komšić ubio iz bezobzirne osvete na posebno okrutan način. 

Veljko Miljević, Komšićev branilac, rekao je da odbrana ne poriče činjenični opis optužnice, ali poriče subjektivni opis krivičnog djela. Pozvao se na psihijatrijski nalaz, za koji je pojasnio da pokazuje da je Komšić neuračunljiv. Odbrana je predložila sporazum o priznanju krivice i visinu kazne, ali je prijedlog odbijen. Sud je ustvrdio da javnost traži više od puke nagodbe. 

Tužiteljka Slavica pročitala je iskaze Kristininih prijateljica A. F., Josipe Baišić i Jelene Đakić. Otkrile su da je Komšić bio ljubomoran, posesivan i nasilan.

Priče drugarica

Navele su kako su u jednom klubu upoznale arhitektu Zdravka Krznarića. Kristina i on prvo su bili samo prijatelji, a onda su počeli ljubavnu vezu. Kada mu je Kristina rekla da je trudna i da on nije otac djeteta te da želi prekinuti, on ju je molio da ostane s njim i htio je priznati dijete, otkrile su Kristinine prijateljice.

Vesna Krupljan, majka ubijene Kristine, rekla je kako joj se Komšić nikad nije dopadao te je potvrdila da je njenu kćerku zlostavljao. Komšić je juče opominjan u sudnici, jer je reagovao na iskaz Vesne Krupljan te je čak i zijevao. Majka je ranije izjavila da je saglasna da se Komšiću izrekne 10 godina zatvora.

Bio drogiran 

Vještačenjem je utvrđeno da je Komšić u krvi i urinu imao THC, što ukazuje na to da je konzumirao marihuanu ili hašiš. Pretragom mobitela utvrđeno je da su Kristina i on komunicirali u vezi s njenom trudnoćom i njihovim odnosom. Kristina je spomenula da ju je David ranije tukao te da mora na ispitivanje u Tužilaštvo.

Uništio vozilo, skrivio nesreću

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je još jednu optužnicu protiv Komšića. Sa mladićima Filipom Filipovićem te braćom Arjanom i Armendom Redžepijem  optužen je za uništavanje Kristininog automobila.

Nepunu godinu prije ubistva Kristine, Komšić je u Zagrebu očevim Mercedesom usmrtio Josipa Kolarića (72), oca osmero djece. U avgustu prošle godine, Komšić je zbog nesreće nepravosnažno osuđen na dvije godine zatvora. No, Županijski sud u Velikoj Gorici smanjio je kaznu na godinu i dva mjeseca zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana