Младићу из Кисељака у Загребу почело суђење за масакрирање младе труднице

Avaz.ba
Младићу из Кисељака у Загребу почело суђење за масакрирање младе труднице

Загреб - У Жупанијском суду у Загребу јучер је почело суђење Давиду Комшићу (20), свирепом убици из Кисељака, који је брутално ножем искасапио своју бившу дјевојку Кристину Крупљан (18). У судници су били чланови породице жртве, којима је Комшић упућивао осмијехе од којих их је, како су навели након суђења, хватала језа.

Несретну дјевојку избо је ножем 88 пута. На питање суткиње Сање Мазалин остаје ли код онога што је рекао раније, да се не осјећа кривим, Комшић је одговорио: "Наравно.” 

Болесна љубомора

Након што је прочитала оптужницу, тужитељка Наталија Славица казала је да је Крупљан била свјесна да ће умријети те да ју је Комшић убио из безобзирне освете на посебно окрутан начин. 

Вељко Миљевић, Комшићев бранилац, рекао је да одбрана не пориче чињенични опис оптужнице, али пориче субјективни опис кривичног дјела. Позвао се на психијатријски налаз, за који је појаснио да показује да је Комшић неурачунљив. Одбрана је предложила споразум о признању кривице и висину казне, али је приједлог одбијен. Суд је устврдио да јавност тражи више од пуке нагодбе. 

Тужитељка Славица прочитала је исказе Кристининих пријатељица А. Ф., Јосипе Баишић и Јелене Ђакић. Откриле су да је Комшић био љубоморан, посесиван и насилан.

Приче другарица

Навеле су како су у једном клубу упознале архитекту Здравка Крзнарића. Кристина и он прво су били само пријатељи, а онда су почели љубавну везу. Када му је Кристина рекла да је трудна и да он није отац дјетета те да жели прекинути, он ју је молио да остане с њим и хтио је признати дијете, откриле су Кристинине пријатељице.

Весна Крупљан, мајка убијене Кристине, рекла је како јој се Комшић никад није допадао те је потврдила да је њену кћерку злостављао. Комшић је јуче опомињан у судници, јер је реаговао на исказ Весне Крупљан те је чак и зијевао. Мајка је раније изјавила да је сагласна да се Комшићу изрекне 10 година затвора.

Био дрогиран 

Вјештачењем је утврђено да је Комшић у крви и урину имао ТХЦ, што указује на то да је конзумирао марихуану или хашиш. Претрагом мобитела утврђено је да су Кристина и он комуницирали у вези с њеном трудноћом и њиховим односом. Кристина је споменула да ју је Давид раније тукао те да мора на испитивање у Тужилаштво.

Уништио возило, скривио несрећу

Општинско државно тужилаштво у Загребу подигло је још једну оптужницу против Комшића. Са младићима Филипом Филиповићем те браћом Арјаном и Армендом Реџепијем  оптужен је за уништавање Кристининог аутомобила.

Непуну годину прије убиства Кристине, Комшић је у Загребу очевим Мерцедесом усмртио Јосипа Коларића (72), оца осмеро дјеце. У августу прошле године, Комшић је због несреће неправоснажно осуђен на двије године затвора. Но, Жупанијски суд у Великој Горици смањио је казну на годину и два мјесеца затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана