Младића прегазио трактор, старац изгорио на мопеду

Небојша Томашевић
Младића прегазио трактор, старац изгорио на мопеду

Бијељина - Лука Михајловић (19) из Бијељине преминуо је након што га је прегазио трактор који је возио његов пријатељ Д. Г., док је Ф. Х. (67) из Завидовића преминуо када је у току вожње плануо мопед, а њега захватила ватра.

Осим њих, у посљедња два дана у БиХ су на друмовима погинули Александар С. (24) из Новог Града и пјешак Ј. С. (91) из Илијаша, док је више особа повријеђено. Несрећа у којој је страдао Михајловић десила се 1. маја у поподневним часовима у мјесту Којчиновац код Бијељине. Настрадали је био на трактору који је возио његов пријатељ Д. Г., а њих двојица су се враћали с прославе Првог маја.

- Возили су се на трактору и ишли према ријеци Дрини, а Михајловић је наводно био на приколици. У једном моменту приколица је због неравног терена поскочила, он је склизнуо и пао под њене точкове који су га прегазили и тешко повриједили, а закачио га је и трактор - казао је извор близак истрази.

Додао је да су његови другови, када су видјели шта се десило, одмах реаговали и Михајловић је брзо превезен у болницу "Свети врачеви" у Бијељини. У овој болници су казали да је младић био у коми када је довезен и са тешким повредама главе, те да су га морали реанимирати два пута јер је долазило до застоја срца.

- Љекарском интервенцијом стање пацијента Л. М. је стабилизовано и он је прикључен на апарате за дисање. Због тежине повреда након тога је одлучено да буде пребачен у болницу у Београду. Међутим, добили смо информацију да је, нажалост, преминуо иако је од нас одвезен у стабилном стању - казали су у болници "Свети врачеви".

Сазнајемо да је Михајловић преминуо на путу за београдску болницу. Мјештани Којчиновца су казали да су се Михајловић и возач трактора Д. Г. дружили дуже вријеме и да су били пријатељи.

- Они су кобног дана с друштвом скоро цијели дан прослављали 1. мај и роштиљали. Како се тачно и зашто десила несрећа, то нико не зна. Ваљда је младић пао с приколице - казала је једна жена из Којчиновца не желећи да јој помињемо име.

Мотоциклиста Ф. Х. (67) из Завидовића умро је од посљедица пожара који је избио на мопеду. Све се десило на локалном путу у мјесту Хајдеровци код Завидовића.

- Током вожње изненада је избио пожар на мотору и ватра је захватила возача који је на лицу мјеста преминуо. Све је окарактерисано као несрећан случај и не ради се о класичној саобраћајној несрећи - рекли су у МУП-у Зеничко-добојског кантона.

Извор близак истрази казао је да је призор у Хајдеровцима изгледао као из филмова страве.

- Према ријечима очевидаца, возач мопеда претворио се изненада у буктињу. Док је возио мотор, избила је ватра која је захватила његово одијело и букнуо је велики пламен. Убрзо је неко угасио ватру, али мушкарцу није било спаса - казао је извор близак истрази.

Несрећа у којој је страдао Александар С. (24) десила се 1. маја сат иза поноћи када је младић возећи "пасат" слетио у корито ријеке Уне у мјесту Ракани код Новог Града. Александар је страдао на лицу мјеста, док је његов сувозач Мирослав С. (23) из Новог Града теже повријеђен и превезен у Универзитетски клинички центар (УКЦ) РС у Бањалуци. Сарајлија Ј. С. (91) погинуо је 30. априла када га је ударио аутобус "ман" фирме "Центротранс еуролајнс" у Мошевачкој улици у Илијашу. Несрећа се десила у касним поподневним часовима, а њен узрок и детаљи нису саопштени. Старац је подлегао повредама на лицу мјеста.

Старији пјешак, чији идентитет није саопштен, повријеђен је јуче када га је у бањалучком насељу Старчевица ударио аутомобил. Детаљи несреће нису саопштени, а пјешак је наводно задобио теже повреде. Несрећа се јуче десила и у мјесту Иван Седло гдје је тешко повријеђен мотоциклиста Ј. М. (23) из Хаџића. Он се сударио с камионом за чијим воланом је био П. Е. (43) из Вогошће који је ухапшен. Оба возача су возила без положеног возачког испита. Повријеђени Ј. М. смјештен је у Клинички центар Универзитета у Сарајеву и био је животно угрожен.

Пет особа повријеђено је на Празник рада у мостарском насељу Ортијеш када је аутомобил у коме су били слетио с пута у башту оближње куће. Четири особе задобиле су лакше, а једна теже повреде.

Дјевојчица у коми

Дванаестогодишња А. Д. из Приједора, која је тешко повријеђена када је закачио аутобус на који је налетјела прелазећи улицу, и даље је у коми и прикључена на апарате за дисање.

- Пацијенткиња А. Д. је задобила повреде главе, мозга и контузију плућа. Прикључена је на апарате, а све прогнозе у вези са њеним здравственим стањем су неизвјесне - рекли су у УКЦ-у РС.

Несрећа се десила 30. априла када је дјевојчица, према ријечима очевидаца, прелазећи улицу ударила у бочни дио аутобуса који се кретао лагано и пала на асфалт. Главом је ударила о бетон, а у моменту несреће гледала је у мобилни телефон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана