Mladić iz Žepča sjekirom sebi odsjekao šaku i stopalo

Nevena Bunić
Mladić iz Žepča sjekirom sebi odsjekao šaku i stopalo

Žepče - I. S. (19) iz Žepča sjekirom je sebi odsjekao lijevu šaku i stopalo u trenutku nervnog rastrojstva u svom domu u Brankovićima kod Žepča.

Stravičan pokušaj samoubistva desio se u srijedu ujutru, a povrijeđeni je odmah nakon samopovređivanja prevezen u Dom zdravlja u Žepču, a potom u bolnicu u Zenici. Zbog ozbiljnosti povreda prebačen je u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje je hitno operisan.

Ljekari Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju uspjeli su da mu prišiju šaku, dok za lijevo stopalo nije bilo spasa. U ovoj bolnici su potvrdili da je njegovo trenutno zdravstveno stanje stabilno.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona rekli su da su obavili uviđaj u kući povrijeđenog.

- Mladić je povrede zadobio samopovređivanjem. Radimo na utvrđivanju svih okolnosti u ovom slučaju - rekli su u MUP-u ZDK.

Ljekari iz Žepča, koji su prvi bili na intervenciji, ispričali su da je devetnaestogodišnjak bio dezorijentisan i da je stalno ponavljao jedan datum iz 1999. godine.

Kazali su i da je izgubio mnogo krvi, koju su pokušali da nadoknade raspoloživim dozama, kao i da sve upućuje na to da su ekstremiteti odsječeni namjerno u teškom mentalnom stanju.

Prema nezvaničnim informacijama, prije ovog strašnog čina mladić je doživio nervni slom. Navodno je članovima uže porodice rekao da više ne želi da živi.

- Ranije je imao halucinacije i pravovremeno je upućivan na psihijatrijsko liječenje, ali nije poznato da li je prihvatio prijedloge ljekara - rekao je izvor blizak istrazi.

Mještani Brankovića bili su šokirani kada su čuli za ovoj nemili događaj.

- Bio je povučen momak. Ko zna šta se dešavalo u njegovoj glavi kad je odlučio da ovo učini - kazali su mještani.

Iskasapio životinje

Nesrećni tinejdžer navodno živi u siromašnoj porodici, a bijes prouzrokovan psihičkim problemima iskalio je i na domaćim životinjama.

- Dan prije nego što je odlučio da sebi naudi iskasapio je mačku i psa kod svoje porodične kuće - rekao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana