Младић из Жепча сјекиром себи одсјекао шаку и стопало

Невена Бунић
Младић из Жепча сјекиром себи одсјекао шаку и стопало

Жепче - И. С. (19) из Жепча сјекиром је себи одсјекао лијеву шаку и стопало у тренутку нервног растројства у свом дому у Бранковићима код Жепча.

Стравичан покушај самоубиства десио се у сриједу ујутру, а повријеђени је одмах након самоповређивања превезен у Дом здравља у Жепчу, а потом у болницу у Зеници. Због озбиљности повреда пребачен је у Универзитетски клинички центар у Сарајеву, гдје је хитно оперисан.

Љекари Клинике за пластичну и реконструктивну хирургију успјели су да му пришију шаку, док за лијево стопало није било спаса. У овој болници су потврдили да је његово тренутно здравствено стање стабилно.

У Министарству унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона рекли су да су обавили увиђај у кући повријеђеног.

- Младић је повреде задобио самоповређивањем. Радимо на утврђивању свих околности у овом случају - рекли су у МУП-у ЗДК.

Љекари из Жепча, који су први били на интервенцији, испричали су да је деветнаестогодишњак био дезоријентисан и да је стално понављао један датум из 1999. године.

Казали су и да је изгубио много крви, коју су покушали да надокнаде расположивим дозама, као и да све упућује на то да су екстремитети одсјечени намјерно у тешком менталном стању.

Према незваничним информацијама, прије овог страшног чина младић је доживио нервни слом. Наводно је члановима уже породице рекао да више не жели да живи.

- Раније је имао халуцинације и правовремено је упућиван на психијатријско лијечење, али није познато да ли је прихватио приједлоге љекара - рекао је извор близак истрази.

Мјештани Бранковића били су шокирани када су чули за овој немили догађај.

- Био је повучен момак. Ко зна шта се дешавало у његовој глави кад је одлучио да ово учини - казали су мјештани.

Искасапио животиње

Несрећни тинејџер наводно живи у сиромашној породици, а бијес проузрокован психичким проблемима искалио је и на домаћим животињама.

- Дан прије него што је одлучио да себи науди искасапио је мачку и пса код своје породичне куће - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана