Mladić iz Zabrđa kod Kotor Varoša poginuo pred kućnim pragom

Nevena Bunić
Mladić iz Zabrđa kod Kotor Varoša poginuo pred kućnim pragom

Kotor Varoš - Dejan Kršić (32) iz Zabrđa kod Kotor Varoša poginuo je kada ga je udario “fijat” kojim je upravljao njegov sugrađanin Saša Panić (47).

Nesreća se desila juče oko dva časa iza ponoći. Nesrećni Kršić bio je na Ilindanskom vašaru u Vrbanjcima, pa ga je prijatelj dovezao pred kuću u Zabrđu.  

- U trenutku kada je Kršić prelazio preko puta naišao je “fijat” i došlo je do tragedije. Mladić je stradao na licu mjesta - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Ubrzo su stigle policija i hitna pomoć, ali Kršić nije davao znakove života.

Uviđaj na mjestu nesreće obavila je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Zorica Baroš sa policijom iz Kotor Varoša.

- Naložena je detaljna istraga kako bi bile utvrđene sve okolnosti nesreće, a naređena je i obdukcija tijela stradalog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske - saopštili su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Mještani Zabrđa imaju samo riječi hvale za Kršića, koji je živio sam.

- Strašna tragedija. Dejan je bio dobar momak, komšija, zaljubljenik u fudbal. Utemeljio je turnir u malom fudbalu u Zabrđu. Ne mogu da vjerujem da je poginuo pred kućnim pragom, i to dok je prelazio preko puta - rekao je jedan od mještana Zabrđa koji nije želio da mu objavimo ime.

Teška saobraćajna nesreća u srijedu desila se u Drijenu kod Dervente, gdje je u slijetanju “pežoa” teško povrijeđen Zoran Krsmanović (21) iz Dervente.

Nezvanično, do nesreće je došlo jer je Krsmanović izgubio kontrolu nad automobilom i udario u betonsku banderu. Njegov “pežo” je smrskan gotovo do neprepoznatljivosti. Prebačen je u Dom zdravlja u Derventi, a nakon toga i u bolnicu u Doboju, gdje je operisan. Ima lom nekoliko rebara i brojne druge povrede.

U Policijskoj upravi Doboj rekli su da su obavili uviđaj i da rade na utvrđivanju svih okolnosti nesreće.

Porodica

Kršićeva porodica je porijeklom iz Maslovara, ali je do rata živjela u hrvatskom gradu Petrinja. Izbjegla je iz Hrvatske u Maslovare kod Kotor Varoša. Kršić je imao malog sina, ali nije bio oženjen. Majka mu živi u Beogradu, a otac mu je umro. Njegov brat je pjesnik Branimir Kršić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana